Büyükşehir Belediyesi 2021’e Damga Vurdu

Büyükşehir Belediyesi 2021’e Damga Vurdu

Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında açılışını yaptığı, temellerini attığı proje ve hizmetler ile dikkatleri üzerine çekerken, gönül belediyeciliği faaliyetlerinin yanında 9 temel atma ve 9 açılış ile de şehrin ufkunu ve vizyonunu genişletecek yeni projelere imza attı.

6 bin yıllık tarihi, 7,5 milyon yıllık doğa geçmişiyle değişik medeniyetleri bağrında barındıran Kayseri’de, ‘inanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle birbirinden önemli birçok projeyi hayata geçiren ve hizmet etmeyi ibadet bilen Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, yaptığı hizmetler ile 2021 yılında adından sıkça söz ettirdi.

2021 yılında sadece yerel yönetimlere değil, gastronomiden turizme, sağlıktan eğitime ve spordan ekonomiye kadar birçok yatırımı Kayserililerin hizmetine sunan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, 9 temel atma töreni gerçekleştirirken, 9 yatırımın da açılışını yapıp, şehrin çehresini değiştirecek hamleler yaptı.

İnsana ve sağlığa önem veren Başkan Büyükkılıç, çölyak rahatsızlığı ve glüten duyarlılığı bulunan kişiler ile sağlıklı yaşam için glütensiz beslenmeyi tercih edeceklere yönelik kafe projesi olan ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki ilk ve tek Glütensiz Kafe’nin 2021 yılında açılışını yaptı. Doğudan batıya doğru kıvrılan, 12 kilometre uzunluğundaki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan eşsiz doğa harikası, tarihi Koramaz Vadisi ile Kayseri Mutfağı’nı buluşturarak Koramaz Kafe Restoran’ı Kayserililere kazandıran Büyükkılıç, sağlık alanında yine koronavirüse yenik düşen merhum Eczacı Cem Seyhan’ın ismini taşıyan, Ceyhan ailesi ile birlikte 112 Acil İstasyonu’nun açılışını yaptı.

Büyükkılıç, Erkilet Bulvarı’nın devamında Yamula Barajı’na kıyısı bulunan 12 mahalleye hizmet verecek Hıdırellez Yolu’nun birinci ve ikinci etaplarını açarak, ulaşım alanında stratejik bir bölgeyi daha hayata geçirirken, spor alanında hem millî hem de manevi değerimiz olan ata sporuna destek amacıyla Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi’ne muhteşem bir açılış gerçekleştirdi.

Engelleri ortadan kaldıran Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni Dünya Engelliler Günü’nde hizmete açan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi kompleksi içerisinde yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi Spor Salonu ile 2 adet Kapalı Tenis Kortu’nu da faaliyete geçirdi.

Başkan Büyükkılıç, işveren ile iş arayanı buluşturacak Kayseri Kariyer Merkezi’nin açılışını yaparken, proje ile uygun işe uygun çalışan belirlenerek, çalışan ve işveren arasında köprü görevi üstlenilecek.

2021 yılında 51 adet yürüyen merdiven ile 18 adet asansörün 88 kamera ile tek bir merkezden kontrol edilmesine imkân sağlayan Uzaktan İzleme Merkezi (UZİMER) Türkiye’de ilk kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata gerçekleştirilirken, Büyükkılıç tarafından 6 milyon TL maliyetle hizmete sunulan Çöp Ara Transfer İstasyonları’nda kullanılacak 4 adet çekici ve 4 adet semitreyler ile hafriyat yönetim sisteminin tanıtımı da yapıldı.

2021 yılında yine Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin en büyük dönüştürülebilir enerji ve tarım projesi bünyesinde çevre dostu bir anlayışla projelendirdiği Beydeğirmeni Biyogaz Tesisleri’nde elektrik üretimine başlandı.

2021 yılının sonunda Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerini daha da arttırmak amacıyla Büyükkılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi’nde 300 milyon liralık ek bütçe kararını da onayladı.

2021 yılında hizmetlerini aralıksız sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları ile tüm Türkiye’de belediyecilikteki örnek ve model uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çekti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı