BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Halk otobüslerine iyi haber,Bir yıl süreyle %5 durak katkı payı alınmayacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı. Meclis, toplantı sonunda  halk otobüsü esnafı için sevindirici bir karara imza attı.

Meclis Salonu'nda Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda  alınan kararla;  Büyükşehir Belediyesi denetiminde çalışan AB plakalı özel halk otobüslerinde kullanılan toplu taşıma biletlerinden, Özel Halk Otobüsleri Toplu Taşıma Sözleşmesi'nin 15. maddesi uyarınca %5 oranında durak katkı payı olarak yapılan kesintinin; hem mevcut doğalgazlı otobüslerden hem de yeni alınacak doğalgazlı otobüslerden 10.08.2012 tarihinden geçerli olmak üzere 1 yıl süre ile alınmaması kararlaştırdı.

 Toplantıda ayrıca çeşitli nazım imar planı tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe belediye meclislerinin almış oldukları kararlar da görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste bunun yanısıra Kazakistan'ın Pavlador şehri ile Kayseri arasında kültürel, sosyal, sanayi, ekonomi, ticari, spor ve sağlık alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Kardeş Şehir ilişkisinin kurulması talebi de görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Gülük Mahallesi'nde bulunan 524 araçlık çok katlı otoparkın,  %98 hissesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Kayseri Ulaşım A.Ş.'ye tahsisinin yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa tahsis süresi ve bedelinin belirlenmesi talebi de meclisin gündem maddeleri arasında yer aldı. Buna göre; Gülük Mahallesi'nde bulunan 524 araçlık çok katlı otopark 3 yıl süre ile Kayseri Ulaşım A.Ş.'ye tahsis edilirken tahsis ücretinin belirlenmesi için belediye encümenine yetki verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi gerçekleşen Gevher Nesibe Medresesi'nde 'Selçuklu Müzesi' kurulması talebi de mecliste görüşülen bir başka gündem maddesi oldu. Bu madde de oybirliği ile onaylandı.

Son olarak meclis, bazı cadde ve sokaklara verilecek isimlerin belirlenmesi taleplerini de görüşerek karara bağladı.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği