BÜYÜKŞEHİR VE KURULUŞLARINDAN

BÜYÜKŞEHİR VE KURULUŞLARINDAN

53 BAŞLIKTA 324 MİLYONLUK YATIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün yapmış olduğu toplam bedeli 1 milyar 800 milyon lira olan 139 yatırımın ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.  Barış Pınarı Harekatı başlamasıyla birlikte milli sporcularımız girdiği müsabakalarda asker selamı vermesi dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Kayseri´de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da asker selamı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen toplu açılış törenine Ankara´dan da ilgi yoğundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükılıç´ın yanı sıra eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut, 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri katıldı.

Cumhuriyet Meydanı´nda bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Kayseri´yi daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç,

 ?Kayseri her zaman olduğu gibi kendine yakışanı yapıyor. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Milletvekillerimizle, bakanlarımızla, sivil toplum teşkilatlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, yerel yönetimlerimizle ve en önemlisi milletimizle birlikte el ele gönül gönüle, Ay Yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize ve devletimize sahip çıkıyoruz. Sizlerin duasıyla, desteğiyle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Cenab-ı Allah mahcup etmesin. Sizler bizleri seviyor, bizlere güveniyorsunuz. Bizler de sizlere layık olma yolunda elbette ki ekibimizle birlikte gece demeden gündüz demeden sizlere layık olmak şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için koşturuyor, koşturuyor ve elhamdülillah çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

Kayseri için hizmet üretirken her daim Cumhurbaşkanının desteğini hissettiklerini belirten Büyükkılıç, ?Sizlerin duasıyla, sizlere en güzel hizmetleri sunmak için çalışmalar yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızın desteklerini yanımızda görmekten ayrı bir keyif, ayrı bir memnuniyet duyuyor, ona dua ediyoruz.  Sadece biz dua etmiyoruz. Avrupa´daki mazlumlar, Afrika´daki mazlumlar, Amerika´daki mazlumlar, Asya´daki mazlumlar, Türk Cumhuriyetlerindeki mazlumlar, kısacası mağdur ve mazlum olan herkes Sayın Cumhurbaşkanımıza, Dünya Lideri Erdoğan´a dua ediyor. İşte bu dünya lideri büyüğümüz bugün Kayserimize geldi. Buradan da dünyaya mesaj verecek? dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Kayseri´ye verdiği değerden ve Kayseri´ye vereceği desteklerden bahseden Memduh Büyükkılıç sözlerini şöyle tamamladı:

?Bizim zaferimizden kimseler gocunmasın. Biz rahmet unsuruyuz. Yıkmaya değil billah yapmaya geliyoruz. En kötüye, en fazla faydamız dokunacak. Düştüğü bataklıktan onu inşallah kurtaracağız. Onun elinden tutacağız. Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun korkma nasıl böyle bir imanı boğar. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. Sağolun var olun bahtiyar olun Allah´a emanet olun.?

Barış Pınarı Harekatı ve ülke gündemine dair önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri´ye son 17 yılda toplamda 27 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade ederek,

 önümüzdeki dönemde Kayseri´ye yapılacak olan hizmetlerin de müjdesini verdi. Kayseri´nin sahip olduğu gurur verici bütün eserlerin AK Parti zamanında yapıldığını belirten Erdoğan, ?AK Parti hükümeti döneminde Melikgazi ve Kocasinan Keykubat Millet Bahçeleri şehrimizin çehresini değiştirecek proje çalışmaları sürüyor, en yakın zamanda inşasına başlanacak. Şehir hastanemizi açmıştık. Develi, Bünyan ve Yahyalı´da toplam 300 yataklı devlet hastanelerimizin de inşaatı sürüyor. Develi Batı ve Kuzey Çevre Yolu´nu önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Niğde Otoyolu bağlantısını, Ürgüp-Niğde yol ayrımı arasını, Boğazlıyan Felahiye yolunu da seneye bitiriyoruz. Hızlı trenin proje çalışmaları tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. İhalesini yaparak adımı atacağız. Havalimanımızın genişletilmesiyle proje de tamamlandı, ihale aşamasına getirdik. Anafartalar Yüksek Hızlı Tren Garı tramvay hattının ihalesini ise yıl bitmeden yapmayı planlıyoruz" dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda ise Derevenk Viyadüğü, Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşağı, İncesu-Himmetdede-Kayseri yolu ile Bünyan köprülü kavşağı 419 milyon liralık yatırımı; TOKİ tarafından tamamlanan Melikgazi´de 834 adet konutu ve sosyal tesisleri ile İncesu´da 200 ve 643 konutluk 2 projenin de resmi açılışını bugün gerçekleştirdiklerini aktardı. TEİAŞ´ın iletişim hatları, DSİ´nin sulama tesisleri, çeşitli kurumların hizmet binaları, Tarım ve Orman Bakanlığının desteklediği hayvancılık tesisleri, özel sektöre ait 14 ayrı tesis, Büyükşehir Belediyesince tamamlanan 25 ayrı altyapı ve üstyapı yatırımları, Kayserigaz´ın 10 ilçedeki altyapı çalışmaları, Kocasinan, Melikgazi, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, Özvatan, Tomarza ile Yeşilhisar Belediyelerinin yatırımlarının da bugün yapılan açılışlarla hizmete sunduklarını belirten Erdoğan, emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, tüm bu eser ve hizmetlerin Kayseri´ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Barış Pınarı Harekatı başlamasıyla birlikte milli sporcularımız girdiği müsabakalarda asker selamı vermesi dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Kayseri´de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da asker selamı verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"