BÜYÜKŞEHİR, TOPLU ULAŞIMDA KONFORU ARTIRDI

BÜYÜKŞEHİR, TOPLU ULAŞIMDA KONFORU ARTIRDI

YENİ RAYLI SİSTEM ARAÇLARINDAN SEKİZ ADETİ KAYSERİ´YE GELEREK TESTLER SONRASI SERVİSE ALINDI

Büyükşehir Belediyesi yeni raylı sistem araçlarıyla toplu ulaşımda konforu artırdı. Yüzde yüz yerli olarak üretilen raylı sistem araçlarından 8 adeti hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yıl sonuna kadar 15 adet raylı sistem aracının Kayseri´ye gelmiş olacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından siparişi verilen yeni raylı sistem araçları üretiminin ardından Kayseri´ye gelmeye devam ediyor. Sipariş edilen 30 raylı sistem aracından sekizi Kayseri´ye geldi. Peyderpey gelecek diğer araçlarla bu sayı yıl sonuna kadar 15´e yükselecek. Kalan 15 aracın teslimi ise 2017 yılında yapılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni raylı sistem araçlarının toplu ulaşımda konforu artırdığını söyledi. Yeni araçların ilk etapta Talas hattında hizmet vermeye başladığını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Yeni araçlar geldikçe Gaziantep´ten bir süreliğine kiraladığımız eski araçları servisten aldık. Yeni araçlarımız ilk etapta Talas hattında kullanılmaya başlandı. Talas hattında yeni gelen beş aracımız halkımıza hizmet veriyor. Geçici olarak kiraladığımız eski araçları ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi´ne iade ettik. Yüzde yüz yerli olarak bizim mühendislerimizin yaptığı yeni raylı sistem araçlarımız şehrimizdeki toplu taşımaya renk kattı. Halkımızdan yeni araçlarımızla ilgili çok olumlu tepkiler alıyoruz. Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Yeni araçlarımız peyderpey gelmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar 15 yeni aracı teslim alacağız. Kalan 15 aracımızı da kısa süre içinde Kayseri´ye getireceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız" dedi



Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi