BÜYÜKŞEHİR, SÜT ÜRETİCİSİNİN GELİRİNİ ARTIRDI

BÜYÜKŞEHİR, SÜT ÜRETİCİSİNİN GELİRİNİ ARTIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, süt üreticileri için toplam 140 ton kapasiteli 206 adet çiğ süt soğutma tankı alarak hayvancılığa Türkiye´de örneği olmayan bir destek sağladıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin kullanımına sunduğu çiğ süt soğutma tanklarıyla süt üreticisinin gelirini artırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, süt üreticileri için toplam 140 ton kapasiteli 206 adet çiğ süt soğutma tankı alarak hayvancılığa Türkiye´de örneği olmayan bir destek sağladıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında tarım makineleriyle çiftçilere sağladığı desteği 2016 yılında çiğ süt soğutma tanklarıyla sürdürdü. Çiftçilerin kullanımı için alınan 206 adet çiğ süt soğutma tankı Eylül 2016´da yapılan törenle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla çiftçilerin kullanımına sunuldu. Kayseri´nin tüm ilçelerinde 14 aydır Büyükşehir Belediyesi´nin almış olduğu çiğ süt soğutma tankları kullanılıyor.

Develi´nin Sarıca Mahallesi´nde besicilik yapan Turan Çatak da binlerce üretici gibi ürettiği sütü Büyükşehir Belediyesi´nin çiğ süt soğutma tanklarına aktarıyor. 25´i sağılır 50 hayvanı bulunan Turan Çatak, ?Büyükşehir Belediyesi´nin sağladığı imkanlarla sütümüz otomatik sağılıyor ve el değmeden tanklara atılıyor. Hava almadığı için de tertemiz bir süt oluyor. Kalite oranı çok yüksek. Bundan dolayı bizleri buralarda unutmadığı ve desteklediği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz? dedi.

Develi´nin Karacaören Mahallesi´nde besicilik yapan Sakip Kaşoğlu da 20 hayvanı sağarak günlük 300-350 litre arasında süt aldığını ve bu sütleri Büyükşehir Belediyesi´nin sağladığı imkanla anında soğutma tanklarına boşalttıklarını söyledi. Daha önce böyle bir imkanı olmadığını ifade eden Kaşoğlu, sağlanan imkanla birlikte para kazanmaya başladığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi´nin aldığı çiğ süt soğutma tankları hayvancılığa cansuyu kapsamında soğuk süt zinciri projesiyle çiftçilerin hizmetine sunuldu. 2015 yılında alınan tarım makinelerini ilçelerdeki ziraat odaları vasıtasıyla çiftçilere kullandıran Büyükşehir Belediyesi, süt soğutma tankları için de Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile hareket etti. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yöneticisi Zekeriya Çoban, Büyükşehir Belediyesi´nin vermiş olduğu imkanın önemini vurgulayarak böyle bir projenin hayata geçirilmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti.

SOĞUTMA TANKLARIYLA SÜT DESTEĞİ DE ARTTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, insanları doğdukları yerde doyurmak ve mutlu oldukları yerde yaşatmak için Türkiye´de örneği olmayan projelerle kırsalda yaşayanların gelirini artırmaya çalıştıklarını söyledi. 2015 yılında 53 tarım makinesini alarak tarımın hizmetine sunduklarını, 2016 yılında da 206 çiğ süt soğutma tankı ile hayvancılığa destek verdiklerini dile getiren Başkan Çelik, ?139 adet 500 litrelik, 59 adet 1 tonluk ve 8 adet 1,5 tonluk olmak üzere toplam 140 ton kapasiteli 206 adet çiğ süt tankını Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla üreticilerimizin kullanımına sunduk.  Bilindiği üzere sütün içinde bulunan mikroorganizmalar sağımdan sonraki iki saat içinde soğutulmadığı takdirde çoğalarak sütün kalitesini bozuyor. Çiğ sütün doğal halini koruyabilmesi için sütü sağar sağmaz hızlı bir şekilde soğutmak gerekiyor. Bu işlem hem sütün kalitesini artırıyor hem de süt üreticisinin üretimlerini değerlendirebilmelerine imkan veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın soğuk sütle birlikte desteği de artıyor. Böylece üreticilerimiz daha çok kazanıyor ve kazancıyla da üretim alanını büyütme imkanı yakalıyor? diye konuştu. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"