BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NDEN

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NDEN

YENİ CAZİBE MERKEZİNE YENİ İŞ YERLERİ?

Büyükşehir Belediyesi, şehrin yeni cazibe merkezlerinden olan Şehir Hastanesi karşısında yapmış olduğu iş yerlerinden 39´unun anahtarlarını törenle teslim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şehir Hastanesi karşısında çağdaş yaşam şartlarına göre estetik ve fonksiyonel bir planlama yaptıklarını kaydetti?

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesi karşısında yapılan iş yerlerinin anahtar teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, törende yaptığı konuşmada hem seçim atmosferi hem de Ramazan ayı nedeniyle rehavete düşmediklerini ve Büyükşehir olarak hız kesmeden çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Başkan Çelik, bugün İncesu ve Yahyalı´da açılışlar yapmaya devam edeceklerini, önümüzdeki haftalarda da açılışların olacağını dile getirdi.

Şehir Hastanesi´nin Türkiye´nin en büyük sağlık merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: ?İnsanlarımıza hak ettikleri sağlık hizmetini vermek için böylesine büyük bir yatırımın yapılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm ilgililere bu vesileyle şehrim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabi burada böylesine önemli bir tesis yapılınca bu bölgede bazı planlamalar yapmak gerekiyordu. Bu büyük araziyi TOKİ´den satın aldık ve planladık. Burada estetik ve fonksiyonel bir alan çıktı. Çağdaş yaşam şartlarına göre planlama yaptık. Şehir Hastanesi ile birlikte bu bölgede yeni bir cazibe merkezi oluştu. Elbette hemen yakınımızdaki Terminal, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Mobilyakent gibi yerler de bu bölgenin cazibesini artıran unsurlar oldular. Şehrin yeni sağlık merkezi, bölgenin iş ve yaşam merkezi haline gelmesini de sağladı. Bu aşamada Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yapmış olduğumuz çalışma kazan kazan modeliyle tüm muhataplarının kazançlı çıktığı bir çalışma oldu. Bu arazide plan değişikliği yapmak suretiyle iş ve yaşam merkezi haline getirerek yatırımcıya sunduk ve böylece belediyemiz kazandı. Yatırımcılar önemli bir yatırım imkanını değerlendirdiler ve onlar da kazandı. En nihayette belediyemizin elde ettiği kazancın yatırıma dönüşmesiyle hemşehrilerimiz de kazandı.?

Bu hastanenin ulaşımı için sadece otobüs alımına 86 milyon TL harcadıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, yine bu bölgeye ulaşım için açılan Bekir Yıldız Bulvarı ve bu yıl başlanacak olan yeni raylı sistem hattı ile ciddi bir yatırım yapıldığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi´nin planlamasıyla Şehir Hastanesi karşısında yeni bir iş ve yaşam merkezi oluşturulduğunu vurgulayan Başkan Çelik, ?Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda konut ve konut+ticaret alanları oluşturduk. Ve ayrıca yine bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda 15´er dükkanlı 2 blok ve 14´er dükkanlı 2 blok olmak üzere toplam 58 adet işyeri yaptık. 58 işyerinden 39´unun satılını ihaleyle gerçekleştirdik. Bu vesileyle 6 Haziran Çarşamba günü kalan son 19 iş yerinin ihalesinin yapılacağını da yatırım yapmak isteyen hemşehrilerimize hatırlatmak isterim. Bugün daha önce satışı yapılan 39 işyerinin anahtarını hak sahiplerine teslim edeceğiz. Dekorasyonunu her dükkan yapacağı işe göre kendisi yapacak. Helal rızıklar, bol kazançlar diliyorum? değerlendirmesinde bulundu?

Başkan Mustafa Çelik´in ardından birer konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu da bölgede çok güzel bir planlama yapıldığını belirterek, iş yerlerinin sahiplerine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından bölgedeki 58 iş yerinden daha önce ihaleyle satışları yapılan 39 iş yerinin anahtarları teslim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"