BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HASAN NAİL CANAT HİKAYE YARIŞMASI SONUÇLANDI?

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HASAN NAİL CANAT HİKAYE YARIŞMASI SONUÇLANDI?

YARIŞMA BİRİNCİLİĞİNİ ?YA MEMAT? ADLI HİKAYESİYLE TAYFUN ÇELİK KAZANDI.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, şair kimliği ile tanınan, roman ve tiyatro eserleri de kaleme alan ve tiyatro oyunculuğu da yapan Kayseri´nin yetiştirdiği önemli edebiyatçılardan Hasan Nail Canat anısına düzenlenen hikaye yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği ?Yâ Memât? adlı hikayesiyle Tayfun Çelik kazandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen hikaye yarışmasına 1302 hikaye katıldı. Yarışmanın sonucu için Milli Mücadele Müzesi´nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya yarışmanın jürisinde bulunan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç, Prof Dr. Mehmet Narlı, Hikayeci Yazar Necip Tosun, Hikayeci Yazar Cemal Şakar, Hikayeci Yazar Güray Süngü, Hikayeci Yazar Nurkal Kumsuz, Hikayeci Yazar Hüdaverdi Aydoğdu, Hikayeci Yazar Abdullah Harmancı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü katıldı.

Yarışmayı değerlendiren ve sonuçları açıklayan Prof. Dr. Atabey Kılıç, adına yarışmanın düzenlendiği Merhum Hasan Nail Canat ile ilgili bilgiler vererek ? Kayseri´nin yetiştirdiği önemli değerlerden ve daha çok tiyatrocu yönüyle dikkat çeken Hasan Nail Canat, 1940 kuşağının önemli edebiyatçılarındandır? değerlendirmesinde bulundu?

Yarışmaya gönderilen 1302 hikayenin ön jüri tarafından titizlikle değerlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, 49´a indirildikten sonra seçici kurul tarafından değerlendirildiğini kaydetti. Konuşmasında kültür sanat ve edebiyat faaliyetlerinin belediyeler ve diğer resmi kurumlar tarafından süreklilik arz etmesi dileğinde olduklarını belirten Prof. Dr. Kılıç, bu anlamda çalışmalarını sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´a teşekkürlerini iletti.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu Hasan Nail Canat adına düzenlenen Büyükşehir Belediyesi´nin 3. Hikaye Yarışması´nda birinciliği Yâ Memât adlı hikayesiyle Niğde´den yarışmaya katılan Tayfun Çelik kazandı. İkinciliği Eski Bir Hikaye adlı hikayesiyle İstanbul´dan Diren İnanç, üçüncülüğü ise İstasyon adlı hikayesiyle Bursa´dan Menekşe Okyay elde etti. Yarışmada Mansiyon Ödülleri´ni ise Kayseri´den Adnan Büyükbaş, Eskişehir´den Önder Mert ve Zonguldak´dan Yasin Başkan kazandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi