BÜYÜKKILIÇ’TAN “MİLLET BAHÇESİ” MÜJDESİ

BÜYÜKKILIÇ’TAN “MİLLET BAHÇESİ” MÜJDESİ

HAVA İKMAL İÇİN ONAY VERİLDİ

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin bayrama müjdelerle girdiğini belirterek, Hava İkmal Millet Bahçesi ihalesinin onaylandığını açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı şehir parklarından birisi olacak Hava İkmal Millet Bahçesi’nde önemli bir aşamanın daha geçildiğini belirterek, TOKİ tarafından yapılan ihalenin onaylandığını açıkladı.

Başkan Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından projesi hazırlanan Hava İkmal Millet Bahçesi ihalesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapıldığını hatırlattı.

İhaleye 26 firma ile rekor katılım yaşandığını kaydeden Büyükkılıç, Kurban Bayramı’na müjdelerle girdiklerini ifade ederek,  “Ankara temaslarımız sonucunda kamu yatırımlarımız Kayseri’ye gelmeye başladı. Hava İkmal Millet Bahçemizin TOKİ tarafından yapılan ihalesi onaylandığı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

1 milyon 260 bin metrekare alan büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük projesi olan Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihalesinin onaylanmasının önemli bir aşama olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Bayram arefesinde değişik müjdelerle Kayserili hemşehrilerimizle buluşmayı çok arzu ediyoruz. O açıdan geçen sene Ankara’ya sürekli gidip geldik. Sürekli bakanlıklarımızla görüşmelerimizi yapmıştık. Şükürler olsun bu senede meyvelerini almaya başladık. Kayseri kamuoyunda konuşulan ‘Kayseri’ye kamu yatırımlar arzu edilen seviyede değil’ diye nitelendirilen süreçte kamu yatırımları ‘Kayserimize gelmeye başladı’ yaklaşımının gündeme geleceği kanaatindeyim. Şu anda Hava Millet Bahçesi ile ilgili ihalenin onaylandığını buradan paylaşarak, bu müjdeyi vermek istiyorum. Ayrıca Kayserimize yapılan yatırımlarında göz ardı edilmeyecek boyutta olduğunu da bir kez daha hatırlatıyorum”

Başkan Büyükkılıç, açıklamasının devamında Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde yeni bir Tıp Fakültesi kurulacağını da ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize armağan ettiği Şehir Hastanesi için bir kez daha teşekkür ediyorum. Buradan seneye inşallah bu hastanemizde Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi geçeceğini müjdelemek isterim” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"