BÜYÜKKILIÇ’DAN DEĞER GENÇLİK PROJESİ’NE DESTEK

BÜYÜKKILIÇ’DAN DEĞER GENÇLİK PROJESİ’NE DESTEK

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş’nin  - KAYMEK gençliğe yönelik yürüttüğü projeler arasında yer alan Değer Gençlik Projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla ders başı yaptı. 

Genç dostu Büyükşehir’in Değer Gençlik Projesi’nin ilk dersi, KAYMEK TOKİ Beyazşehir Gençlik Merkezi’nde Başkan Büyükkılıç’ın katılımı ile başladı. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Oğuzhan Postallı, KAYMEK A.Ş. Müdürü Denizhan Burhan ve öğrenciler katıldı.       

Değer Gençlik Projesi’nin ilk dersinde konuşan Başkan Büyükkılıç, değer adı altında yapılan çalışmayı çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti “Burada yapılan etkinlikleri yerinde değerlendirerek, gezerek, görerek, gerçekten hafta sonunun nasıl değerlendirileceğinin en güzel örneğini görmenin de mutluluğunu yaşadım. Amacımız bizleri seven güvenen siz dostlarımıza layık olma yolunda ekibimizle birlikte bir gayret içerisinde çalışma yapmak, bunu sağlarken Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile dayanışma içerisinde her türlü fedakârlığı yaparak ne gerekiyorsa birlikte insanlarımızın mutluluğu için gayret göstermek. İyi bir noktadayız Allah’a şükürler olsun. Daha fazlasını üretmek, oluşturmak, gençlerimize vermek adına da gayret içerisindeyiz. Hafta içerisinde değişik kurslarımızın olduğu gibi hafta sonlarında da gençlerimize yönelik ‘değer’ adı altında yapılan bu çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Ödüller almış bir belediyeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden genç dostu şehir ödülünü almak suretiyle de adeta gençlerin sözcüsü, gençlerin evi konumuna gelen bir şehir olarak anıldık.”                                        

Değer Gençlik Projesi kapsamında gerçekleşen ilk derse katılan Büyükkılıç, gençlerle birlikte Gesi Bağları türküsünü söyledi.                                                                          

Daha sonra gençlerle spor yaparak basketbol oynayan Büyükkılıç, youtuber, Hüsn-i Hat, Ebru, robotik kodlama gibi derslere de girerek çalışmaları izledi. Başkan Büyükkılıç sonrasında ise tesisin konferans salonunda gençler ve aileleri ile sohbet etti.                                             

14-17 yaş arası gençlerin haftada 2 gün, yılda toplam 320 saat ücretsiz olarak verilecek eğitimleri içeren Değer Gençlik Projesi ile çocuklar ve gençler, özel olarak tasarlanmış 7 ayrı atölyede 25 farklı alanda gerçekleştirilen robotik kodlamadan, diksiyon eğitimine, Kaligrafi ve Filografi’den dijital tasarımlara kadar hemen her alanda eğitimler alarak sosyal, sanatsal, kültürel ve kişisel gelişim sağlayacak.                                                 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti