Büyükkılıç’a Bangladeşli öğrenciden “kurs” teşekkürü

Büyükkılıç’a Bangladeşli öğrenciden “kurs” teşekkürü

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK kurslarında Almanca öğrenerek, Almanya’da eğitim görme fırsatı yakalayan Bangladeşli Mosaddek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a bu tür kursları açtığı için şükranlarını sundu.

Erciyes Üniversitesi’nde eğitim gören Bangladeşli Mosaddek Billah, Başkan Büyükkılıç ile görüşerek, yaşadığı bir olayı anlattı. Öğrenci Mosaddek Billah, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gördüğü esnada Almanya’ya ERASMUS aracılığı ile eğitime gitmesi gerektiğini ancak Almanca şartı olduğu için Kayseri’de kurs aradığını anlattı. Özel kurslar pahalı olduğu için gidemediğini ve KAYMEK’in kurslarını keşfettiğini belirten Bangladeşli Mosaddek, şöyle konuştu  “Bangladeşliyim. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim görmekteydim. Almanya’da bir ERASMUS imkânı buldum, oraya gitmem için Almanca şarttı. Nasıl öğreneceğimi araştırdım, özel kurslar çok pahalıydı. KAYMEK kurslarını keşfettim, orada birinci dönem ücretsiz, ikinci dönem 50 TL aldılar. Allah razı olsun. İki sene eğitim gördük, sizleri hep andım. Sizlerin sayesinde Almanca öğrendim. Bu sayede Almanya’ya gidip, eğitim aldım. Fuat Sezgin hocanın enstitüsünü ziyaret ettik, geçen dönem oradaydık. Şimdi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldum, yüksek lisans başvuruları için araştırma yapıyorum.”

Başkan Büyükkılıç’ı Erciyes Üniversitesi esnaf ziyaretleri sırasında görür görmez yanına gelerek teşekkür etmek istediğini söyleyen Bangladeşli Mosaddek, “Başkanım sizi de bulmuşken teşekkür etmek istedim. Allah razı olsun” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç da, öğrenci Mosaddek’e Necip Fazıl Kısakürek’in ‘tohum at, bitmezse toprak utansın’ sözlerini hatırlatarak, eğitim, öğretim hayatında başarılar diledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ