BÜYÜKKILIÇ TALİMAT VERDİ, DEZENFEKTAN ÜRETİMİ DE BAŞLADI

BÜYÜKKILIÇ TALİMAT VERDİ, DEZENFEKTAN ÜRETİMİ DE BAŞLADI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, LABARATUVARDAKİ ÜRETİM ÇALIŞMALARINI İNCEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsün etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Başkan Büyükkılıç’ın talimatıyla alınan özel ruhsat sonrası KASKİ Genel Müdürlüğü laboratuvarında dezenfektan üretimine başlandı. Labaratuvardaki üretim çalışmalarını inceleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, üretilen dezenfektanların özellikle hastaneler ile yoğun bölgelerde kullanılacağını açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele sürecinde yoğun bir şekilde kullanılan maske ve dezenfektan ihtiyacını kendi imkanları ile gideriyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere emniyet mensupları ve ilçe belediyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere KAYMEK bünyesinde maske üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi, KASKİ Genel Müdürlüğü’nün laboratuvarında da dezenfektan üretiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, el dezenfektanının üretildiği KASKİ Genel Müdürlüğü laboratuvarında incelemelerde bulundu. KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir’den dezenfektan üretimine ilişkin bilgiler alan Başkan Memduh Büyükkılıç, şehrin insan yoğun bölgeleri ile hastane girişlerine konacak olan dezenfekte ünitelerini de inceledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK OLUNUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dezenfektan üretimi için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gerekli iznin alındığını söyledi. Bu süreçte ekonomik maliyeti düşürmek ve başta sağlık kurumları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, üretilen dezenfektan ile hastanelere destek olduklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç, yine KASKİ tarafından oluşturulan dezenfektan ünitelerinin de hastane girişleri ile şehrin insan yoğun bölgelerine konularak vatandaşlara hizmet verileceğini kaydetti.

KASKİ Genel Müdürlüğü’nde üretilen dezenfektanlardan Şehir Hastanesi’ne 1000 litre, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne ise 500 litre gönderildi. Üretilen dezenfektan ile ilçe belediyelerinin ihtiyaçlarının da karşılanacağı belirtildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"