BÜYÜK BİR YANLIŞIN İÇERİSİNDELERDİR

BÜYÜK BİR YANLIŞIN İÇERİSİNDELERDİR

- Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, arasındaki sözde Kürt sorununun ele alındığı görüşmeyi değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı Haziran Ayı yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda yerel ve genel gündemi değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke’nin gündeminde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, arasındaki sözde Kürt sorununun ele alındığı görüşme vardı.
Görüşme hakkında il teşkilatı olarak düşüncelerini dile getiren Başkan Eke, “Türkiye’de yıllardır ısrarla şunu söylüyoruz. Türkiye’de bin yıldır birlikte yaşayan, Türk, Kürt, Çerkez, Laz kardeşliği mevcuttur. Bin yıllık tarihimizde hiçbir zaman karşılıklı olumsuzluklar olmamıştır. Ama Türkiye’de bugün bir sorun vardır, o sorunun adı da terör sorunudur, o soruna müdahil olanlarda büyük bir yanlışın içerisindedirler.” dedi.
“Ülkede ısrarla bizi, birileri Kürt sorunu varmış gibi bir çerçeveye sokmaya çalışıyorlar” diyen Eke şöyle devam etti:
“Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da, kolluk kuvvetlerimizin yanı sıra, bu bölücü terör örgütüyle mücadele eden oradaki vatanını, bayrağını seven ve ciddi anlamda mücadele gösteren Kürt kardeşlerimizde vardır. Olaya bu gözden bakıldığında Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Ama ısrarla bizi, birileri Kürt sorunu varmış gibi bir çerçeveye sokmaya çalışıyorlar. Olayın adı Kürt sorun olarak kabul edildiğinde o zaman bu ülkenin, bölünmesi gündeme alınacaktır. Dolayısıyla biz buna kesinlikle parti olarak karşıyız.”
Ülkede herkesin eşit şartlar altında yaşadığının altını çizen Eke, terör konusunda Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin de açıkladığı gibi taviz vermeden dik duruş göstereceklerinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bu ülkede, Anayasa'nın ilk üç maddesi şudur; Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı, al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. Bu üç madde açık ve nettir. Parti olarak düşüncemiz, ilk üç madde tartışma konusu bile yapılamaz. Ne diyor bu maddeler; herkes iyi okumalı ve aklına kazımalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir. Tartışılamaz, tartışma konusu dahi olamaz. Herkes iyi bilmelidir ki, Bu ülkede herkes eşit şartlarda yaşamaktadır. Biz bu manada Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin de açıkladığı gibi taviz vermeden duruşumuzu sonuna kadar göstereceğiz.”

 



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği