BÜYÜK ACI

BÜYÜK ACI

Genelkurmay, Afyonkarahisar'daki cephanelikte meydana gelen patlamada, 25 askerîn şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, dün akşam saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiği belirtildi.
Patlama sonucunda, 25 askeri personelin
şehit olduğu, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, ''Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz'' denildi.

 

Asker yakınlarının bekleyişi sürüyor
Askeri mühimmat deposundaki patlamanın ardından asker yakınlarının Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası çevresindeki endişeli bekleyişi sürüyor.
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, bekleyen aileler için iki çadır kuruyor, Kızılay da asker yakınlarına kumanya ve su dağıtıyor.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, ambulanslar ve sağlık görevlileri de hazır bekletiliyor.

 

CHP heyeti yaralıları ziyaret etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve bazı milletvekillerinden oluşan heyet, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda yetkililerden bilgi aldı, hastanedeki yaralı askerleri ziyaret etti.

 

Yakındaki köylüler yaşadıklarını anlattı
Askeri bölgenin yanındaki köydeki vatandaşlar, patlamanın etkisini şiddetli şekilde hissetti.
Mustafa Gök adlı vatandaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın ardından Ataköy Datlar mevkisindeki tarlasına şarapnel düştüğünü bildirdi.
İsa Özyürük de, camide yatsı namazını kılarken şiddetli patlamanın olduğunu anlatarak, ''Eve gittiğimde camlar kırılmış, çocuklar korkmuştu'' dedi.
İsmail Sarı da ''O sesi tarif etmek imkansız. Askeriyeye füze ya da atom bombası geldi, öyle düşündük. Köy karardı. Barut kokusu.. Evimizin camları kırıldı'' diye konuştu.
Muzaffer Tan ise ''Deprem oluyor gibi sarsıldık. Evlerin çatılarında taş, demirler, bombalar var'' dedi.

 

CUHURBAŞKANI  GÜL: “CİDDİ ŞEKİLDE ARAŞTIRIYORUZ”

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda dün gece meydana gelen patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.  Gül, açıklamasında şunları kaydetti:

 

"Afyonkarahisar'da, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı’ndaki cephanelikte dün gece meydana gelen patlamada, 25 askerimizin şehit olması nedeniyle, milletçe büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Afyonkarahisar'dan gelen haber, acılarımızı katlamış, yürekleri dağlamıştır. Milletimizin başı sağolsun. Bu elim olay, ciddi bir şekilde araştırılmaktadır. Mukaddes vatan görevini yaparken şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımızın bir an önce iyileşmesini temenni ediyorum.”

 

ÖMER DENGİZ’DEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

 

Ak parti il başkanı ömer Dengiz, afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada 25 askerimizin şehit alması nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı. Afyon’dan gelen acı haberin herkesi üzüntüye

 

sevk ettiğini belirten Dengiz,“Şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.Ülkemizin terörle mücadelede verdiği kayıplar nedeniyle zaten üzüntülü olduğumuz bir dönemde, böyle bir kaza nedeniyle 25 vatan evladının şehit

 

olması, acımızı katlamıştır. Ülke olarak bir daha böyle felaketler yaşamamayı diliyoruz.” dedi. Dengiz, olayın her yönüyle araştırılıp,kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılması gerektiğini, bundan sonra

 

benzeri olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını umut ettiklerini söyledi.

 

 

YETKİLİLERİ DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUZ

 

Milliyetçi Hareket partisi il başkanı Mete eke, yazılı bir açıklama yaparak afyon karahisar'da konuşlu kara kuvvetleri lojistik komutanlığına bağlı Mühimmat Depo komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte çıkan patlama sonucu ve beytüşşebap ilçesinde bir askerimizin şehit olduğu olaylarla ilgili

 

açıklama yaptı. Şehit olan askerlere allah’tan rahmet dileyen başkan eke, “başta hükümet olmak üzere bütün yetkilileri düşünmeye ve nerede hata yaptıklarına bakmalarını Millet olarak bekliyoruz.” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Gün geçmiyor

 

ki, televizyonlarda şehit haberi duymayalım. Gün geçmiyor ki, ana ocaklarına düşen ateşle sarsılmayalım. Gün geçmiyor ki, Türk Milleti olarak çaresizlik içerisindeki durumumuza çare arar duruma düşmeyelim. Bu vesile ile Gerek Afyon Karahisar’da, gerekse de Beytüşşebap ilçemiz

 

de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağılığı, yaralı olanlara Cenabı Allah’tan acil şifalar  diliyorum. Türk Milleti’nin başı sağ olsun.”

 

 

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI SADIK ATİLA: “EN BÜYÜK ACI EVLAT ACISIDIR”

    . En büyük acı Metmetçiklerimizin şehit olmasından duyduğumuz acıdır. Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 25 Mehmetçik Afyonkarahisar’daki patlamada şehit oldu . Acıların en büyüğü olan bu acı yüreğimizi dağlıyor. Bu büyük acıyla yüreklerimizi dağlayan şehit Mehmetçiklerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa, şehitlerimizin aileleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize, Türkiye’ye başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimizin ailelerine de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum."

 

 

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı