BÜTÜN YURT’TA ‘İSTİKLAL MARŞI’

BÜTÜN YURT’TA ‘İSTİKLAL MARŞI’

YURT GENELİNDEKİ ON BİNLERCE OKULDA AYNI ANDA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Yeni hafta başlarken, yurt genelindeki on binlerce okulda aynı anda İstiklal Marşı okundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çağrısı üzerine sabah saat 10.00’da bütün Türkiye İstiklal Marşı ile inlerken Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu’da Kayseri Lisesi’nde öğretmenlerle birlikte İstiklal Marşı okuyarak bu çağrıya destek verdiler.

Yeni hafta başlarken, yurt genelindeki on binlerce okulda aynı anda İstiklal Marşı okundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çağrısı üzerine sabah saat 10.00’da bütün Türkiye İstiklal Marşı ile inlerken; 81 ilde tüm okullarda, olduğu gibi Kayseri Lisesinde de bayrak töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu’da törene iştirak ederek öğretmenlerle birlikte Kayseri Lisesinde İstiklal Marşı okudu.

Tören sonrasında medya mensuplarına açıklama yapan Başkan Büyükkılıç, ay yıldızlı bayrağın göklerde hep dalgalanması temennisinde bulunup, İstiklal Marşı'na ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'a sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayarak şöyle konuştu "İstiklal Marşı'mızı söyleyip, ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektik. Ay yıldızlı bayrağımız hep göklerde dalgalansın. Rabbim, gönderden indirmesin, ezanlarımızı susturmasın. Biliyorsunuz, tarihi binayı Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Mücadele Müzesi konumuna getirdik. Bütün bu güzellikleri bağrında barındıran lisemizde, değerli yöneticilerimizle, öğrencilerimizle de gönülden, balkonlarından katılmak suretiyle bu anı yaşadık."

Büyükkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un bu seneyi İstiklal Marşı yılı olarak belirlediğini hatırlatarak, yerel yönetimler olarak bu konuda üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak sözlerini noktaladı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da