BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU;

?HEDEFİMİZ BU YIL SONUNA BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAMIŞ OLMAKTIR?

Haftalık röportaj bölümümüzde bu hafta Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu konuğumuz oldu. Gülcüoğlu, göreve geldiği o günden bu yana Bünyan´da yapılan faaliyetleri değerlendirdi. Bünyana yapılacak yeni projelerde de değinen Gülcüoğlu, bu yıl alt yapının tamamen bitirileceğini vurguladı. Başkan Gülcüoğlu Bünyan´da merak edilen ne varsa gazetemize cevapladı. İşte Bünyan Belediye Başkanı ile sohbetimizin detayları?

E. KİPMAN: Efendim öncelikle son zamanlarda terör olayları ülkemizde afedersiniz iyice azıttı. Sosyal medyadan bir takım insanlar bunu sanki devletimizin yaptığını söylüyorlar. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

BUNLAR SANAL ALEMİN SANAL KAHRAMANLARI. ÇÖPLÜĞE BAKTIĞINIZDA BUNLARDAN ÇOKÇA BULABİLİRSİNİZ

Ş. GÜLCÜOĞLU: Emre Bey, üzülerek söylüyorum, bizler de bu durumu televizyonlardan üzülerek izliyoruz. Burada bizim bizim tezlerimiz batının çirkin yüzünün, müslümanı müslümana kırdırması ve kardeş kanının akıtılmasından ibarettir. Ülkemiz coğrafya itibariyle ele alındığında gerçekten çok önemli ve hassas bir bölgede yer alıyor. Bu anlamda batının üzerimizdeki oyunları 1400 yıldır, haçlı seferlerinden beri sürekli oyunlar oynanıyor. Bu anlamda müslüman kardeşlerimiz çok daha uyanık, çok daha birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyarak bunların üzerine düşünüyorum. Müslüman bir insanın aydın olması gerektiğini düşünüyorum. Öte taraftan üzülerek beyan ediyorum ki, IŞİD Terörü, vb. gibi yaklşımlar sergilenmektedir. Bu insanlığın ve dünyanın sorunudur. Bir başka üzüntü veren durum ise, maalesef batının iki yüzlülüğünden kaynaklanan bizim ülkemizde, ?herhangi bir terör eylemine bulaşmadan özgürce memleketimizde, ülkemizde bulunabilir, size ihtiyaç duyduğumuzda bombaları patlatırsınız´ gibi bir yaklaşım var. Üzülerek söylüyorum, bu terör hadisesinden çok daha çirkin bir hadisedir. Bir başka konu ise, maalesef içeriden ve dışarıdan hainlerin ülkemizi kan gölüne çevirmek için adeta kalkınmamızın önüne set çekmek için, yakalamış olduğumuz bu büyüme ivmesini durdurabilmek için elinden gelen herşeyi yaptığı malumlarınızdır. İstanbul´daki yaşanan hadiseyi göz önünüze getirdiğinizde bir milletvekili, üzülerek söylüyorum, Belçika ve Fransa´da cereyaan eden terör saldırısının sorumlusunu IŞİD olduğunu söylüyor, aynı saldırı İstanbul Havalimanı´nda yapıldığında bu Hükümeti ve Devleti suçluyor. Bunlar sanal alemin sanal kahramanlarıdır. Çöplüğe baktığınızda bunlardan çokça bulabilirsiniz ama milletimiz hergün biraz daha milli benliğini korumak suretiyle kendine geliyor ve oynanan oyunların farkına varıyor. Bu anlamda sevgi dilinin hakim olabilmesi için bizim çok daha kardeşliğe, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye yönelik adımlar atmaya ihtiyacımız var. gerek devlet gerekse de millet olarak buna ihtiyacımız var. Ben inanıyorum ki Osmanlı Adaletinin hakim olduğu, sevginin, barışın, kardeşliğin hakim olduğu bir coğrafyayı bu millet tesis edecek ve müslümanlığın terör ile anılmasının önüne geçecek. İslamafobiyanın önüne geçilmek suretiyle gerçek islam adaletini ortaya koymak suretiyle tesis edilecektir.

E. KİPMAN: Alt Yapı çalışmalarınıza geldiğiniz günden itibaren büyük önem verdiniz. Ne aşamada şuanda Bünyan´ın alt yapı durumu?

HEDEFİMİZ BU YIL SONUNA BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAMIŞ OLMAKTIR

Ş. GÜLCÜOĞLU: Malumunuz, geçtiğimiz geçen yıl ki Ramazan ayında doğal gazımızın eleceğine dair müjdemizi vermiştik. Bu yıl erken dönemde başlayarak, bugün itibariyle 80 kilometreyi aşan bir doğalgaz boru hattı döşendi. Kalan kısmı ise 35 kilometrelik bir çelik hat imalatına başladık. Bu 80 kilometrelik imalatımızın aşağı yukarı 1000´in üzerinde evin ev bağlantısı yapılmış ve bitmiş durumda. Bu anlamda bu 80 kilometrenin %30´a yakın kısmında da sızdırmazlık testi dediğimiz, gaz verme aşaması yapıldı ve o aşamayı da geçmiş bulunuyor. Önümüzdeki günlerde de kalan kısmın sızdırmazlık denemesi yapılacak. Bununla birilkte içme suyu projemiz yerleşim merkezinin dışında çalışma devam ediyordu. Yapmurlar bu yıl oldu. Bu nedenle kent içerisinde yerleşim merkezinde içme suyu imalatı çalışması yapmamıştık. Önümüzdeki günlerde o da başlayacak. Bütün hedefimiz bu yıl sonuna bütün çalışmalarımızı tamamlamış olmaktır.

E. KİPMAN: Üniversiteden bir bölüm açılma durumu vardı. Bir Yüksek Okul talebiniz olmuştu yanlış hatırlamıyorsam, bu istek sonuçlandı mı?

ÜNİVERSİTE YERİNE DEVLET HASTANESİ YAPILACAK

Ş. GÜLCÜOĞLU: Emre Bey, öncelikle şunu söylemek istiyorum, Bünyan´da bir değişim ve dönüşümün ivmesi başlamıştır. Bunu dışardan çok net görebiliyor insanlar. Aşağı yukarı 20 yıl kadar önce hukuken yok hükmünde olan bir alana bir üniversite planlaması yapılmış ama değişik nedenlerden dolayı bu plan tahakkuk ettirelememiş. Biz görevi devraldığımızdan hemen sonra Erciyes Üniversitesi yetkilileriyle bir takım görüşmelerimiz oldu. Fakat, önceki dönemden yapılan hukuksuzluktan dolayı bu işi neticelendiremedik. Şimdilik bu durumu dondurduk. Mevcut alanımıza Bünyan´a sağlık merkezi yapabileceğimiz, çevre yerleşim birimlerini Bünyanımıza davet edecek olan, bir devlet hastanesi planlaması yaptık. Bunu geçtiğimiz ay, Büyükşehir Belediyemizin imar planında gerekli tadilatları yapıldıktan sonra askı süreci başladı. Bir hayırseverimiz sağolsun yardımcı olacak, onunla yapacağımız protokol ile artık bununla ilgili inşaat aşamasına gelindi. Bunun hemen akabinde üniversite alanı olarak planlanmış yere bir eğitim alanı notunu düşürdük, inşallah Devlet Hastanemizden sonraki hedefimiz, üniversitemizin herhangi bir dalını, Bünyanımızın üretim ve sosyolojisine de uygun olan dalını getireceğiz. Bu aşama biz mevcut alanı ikiye ayırmış olduk.

E. KİPMAN: Şinasi Bey, peki görev süreniz boyunca ne gibi projeleriniz var?

Ş. GÜLCÜOĞLU: Öncelikle bizim iddiamız, ?Kayseri´nin mahallelerinde ve varsa Bünyan´da da o olacak´ dedik. Çok şükür bu anlamda da çalışmalarımız oldukça sürüyor. Masei mefumu bilmiyoruz. Bu yılın programında başta yeni bağlanan mahallelerde olmak üzere birçok spor kompleksi, futbol sahaları basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş yolları yatırım programına alındı, bununla ilgili bir takım ihale geçtiğimiz haftalarda yapıldı. Tabiki yasanın değişmiş olmasıyle birlikte, zaman zaman algıda Bünyan merkez gibi görülsede, gelen yatırım hibelerini tüm mahallelerimize hakkaniyetli şekilde dağılımını yapıyoruz. Hiçbir mahallenin hakkı, hiçbir mahalleye geçmiyor. Şuanda kilitli taş yol yapım ekibi, Ekinciler Mahallemizde çalışıyor, sonraki durağımız Sıvgın olacak. Birçok hizmetimizi de takip ettiğimize emin olsun hemşerilerimiz.

E. KİPMAN: Kadın, Gençlik ve Eğitim Merkezi açılacaktı, bu konuda son durum nedir?

ANADOLU SELÇUKLU MİMARİSİNE UYGUN HOŞ BİR ESER ORTAYA ÇIKTI

Ş. GÜLCÜOĞLU: Büyükşehir Belediyemiz her alanda olduğu gibi bu alanda da biz ilçe Belediyelerimize elinden gelen desteği sağlamakta, ben burada sizin vasıtanızla başta Büyükşehir eski Belediye Başkanımız  şimdi ki Bakanımız, şuan ki Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İnşallah yapılan binamız Anadolu Selçuklu mimarisine uygun gerçekten hoş bir eser çıktı ortaya. Kısa zaman içerisinde de içerisi yapılıp Bünyanlı hemşerilerimize sunulacak. Bununla ilgili bir tarih çalışması belirleme yaptık, fakat bazı gelişmeler nedeniyle bu tarihi iptal ettik kısa zaman içerisinde açılacak. Burada kadınlarımızın daha üretken daha verimli aile bütçesine katkıda bulunacağı  kurslar verilecek öte taraftan o gençliğimizin daha güzel daha verimli hale getirecek eğitimler verilecek Bünyanlıların hizmetine sunulacak.

E. KİPMAN: Toki konutları yapıyor o alanda ilanlar  var. Toki temel atma konut sayısı yeterli oldu mu? Bir de Cezaevi inşaatı ne aşamada?

Ş. GÜLCÜOĞLU:  Tabi ki hemen ifade edelim buradan Bünyan da yapılan kamu yatırımlarının mali değeri yarım kat trilyona yakın değeri var. Gerek yol olsun, gerek cezaevi olsun, gerekse de Bünyan´ın alt yapıları olsun birçok yatırım aynı anda eş zamanlı olarak yürüyor. Bu çerçevede ele aldığınızda Bünyan´da bir konut stokuna ihtiyaç duyuyorduk bu kamu yatırımları da hayata geçtiğinde mevcut olan konut talebine yeni talepler de gelecekti .Bu çerçevede biz de belediye olarak bir çalışma yaparak devlet hazinesinden değerlendirilebilecek yerlerden arazi verdik. TOKİ de bir takım incelemelerde bulundu jeolojik çalışmalar yaptı. Şuan ki cezaevimizin  yanına iki yüz on altı konutun yapılması kararlaştırıldı. Toki konutların ucuza mal edilmesi için devlet hazine arazilerini kullandı. Yüz kırk civarında bir üye var şuanda  önümüzdeki günlerde iki yüz on altı konut ihaleyle  verilecek. Bizim hedefimiz cezaeviyle eş zamanlı konut hizmete sokmak. Orada çalışanlarımızın TOKİ evlerinde ikamet etmesini istiyoruz. Cezaevi inşaatında biz de gezdik, heyet olarak bir incelemelerde bulunduk. Şimdi orayı görmeyince oranın bir kompleks olduğunu anlatabilmekte kolay değil. Biz orayı gidip gördük kulelerden baktık gerçekten orda bir kampus  var. On beş bin kişilik bir yerleşke olarak planlanmış. Ceza evinin lojmanları tamamen bitti diyebiliriz. Öte taraftan kaba inşaat bitti diyebiliriz. Ve firmada beklenilen sürenin üstünde yapmanın hedefinde, bunu da görüyoruz biz. Benim beklentim firmanın bu yıl cezaevini, diğer yılın ortasında da evlerin yapımının bitirmesi.



İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KSMMMO BAŞKANI ALİ YEDİKAYA İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR ÜRETİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İNCESU BELEDİYE BAŞKANI ZEKERİYA KARAYOL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI .

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ İLE

HAFTANIN RÖPOTAJI ...