BUKADAR UCUZ SİYASET OLMAZ

BUKADAR UCUZ SİYASET OLMAZ

Elitaş Gündem’e konuk olup Gündem’i değerlendirdi. Sevgili izleticiler; Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Kaytv ‘ de her Salı 21 ‘de yayılanan Gündem programına konuk olarak ülke gündemine dair

KAY TV’de her Salı akşamı yayınlanan ve Kaytv Genel Yayın Yönetmeni Veli ALTINKAYA ile Haber Koordinatörü Ceyhun Üsten’in hazırlayıp sunduğu  GÜNDEM programının önceki akşamki  konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili  Mustafa Elitaş  Torba Yasadan, Suriye sorununa değin iç ve dış politikada ülke gündeminde öne çıkmış soruları cevapladı.  Elitaş Terörist başına ev  hapsi verecek misiniz sorusuna  cevap veririken  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirerek bize inanmak yerine Aydınlık Gazetesine inanmayı  tercih ettiler, politikaları Chp ile aynı çizgiye gelmiştir değerlendirmesinde bulundu. Elitaş sözlerini şöyle sürdürdü, “Sayın Bahçeli, geçenlerde bir beyanatta bulundu. Bir il kongresinden sonra gazeteci arkadaşların sorduğu bir soru üzerine terörist başının İmralı’da olup olmadığıyla ilgili tereddütlerinin olduğunu belirterek, Aydınlık Gazete’nin haberini gündemine taşıdı ve o çerçevede de hükümete bir soru sordu. Hükümet yetkilileri Adalet Bakanı, Sayın Başbakan, “terörist başı İmralı’dadır” dedi. Ama sayın Bahçeli ne sayın Başbakan’ın ne de Adalet Bakanına inanmadı. Aydınlık Gazetesine inandı. Israr etti, dediler ki iddia ve duyumlara göre “MİT terörist başını  getiriyormuş hafta sonlarında Bursa’da bir yerde misafir ediyormuş,  lüks bir hayat yaşıyormuş. Buna ne diyorsunuz diyince Sayın  bakan dedi ki “bakın bunu defalarca ifade ettik. Sayın Bahçeli sordu, cevap verdik. Ama inanmıyorsanız, sayın Bahçelinin hala bu konuda ikna olmadıysa ben Adalet Bakanı olarak Sayın Bahçeli’ye MHP yetkililerine izin veriyorum. Gitsinler İmralı’ya baksınlar, yerinde olup olmadığını tespit etsinler” Onlarda “yok biz gitmeyelim siz gidin” diyorlar. Sayın Bakanda diyor ki “ben orada olduğunu biliyorum. Ben ifade ediyorum bana inanmıyorsunuz. Ben gidip görsem de bana inanmayacaksınız. Bu nedenle siz gidin eğer İmralı’da ki cani yerinde duruyorsa yerinde duruyor deyin. Yerinde durmuyorsa ey Adalet Bakanı, Ey Başbakan niye siz bizi  kandırdınız. Niye bize yalan söylediniz deme hakkını elde edin”. Ama Sayın Bahçeli diyor ki sen git orda İmralı da ki cani ile kol kola fotoğraf çektir bize gönder”. Bu kadar ucuz siyaset olmaz. Söylediğin lafın arkasında duracaksın. İmralı da değil diyorsan böyle endişelerim var diyorsan gideceksin oraya. Eğer sen halkın tarafından sen oy aldığın kitle tarafından inandırıcılığını kaybettiysen yan yana mı durursun karşı karşıya mı durursun omuz omuza mı durursun kol kola mı durursun, fotoğrafını da çektirirsin medya ya verirsin. Sayın Bahçeli gitsin İmralı da ki cani burada diyorsa ona inanacağız. Bu  konuşmalar Sayın Bahçeli’nin ciddiyetine yakışan bir cevap tarzı değildir.” diye konuştu.

Elitaş konuşmalarının devamında Yeni Anayasa oluşum sürecini de anlatarak   şunları söyledi.  “Anayasa değişimiyle ilgili en kararlı parti biziz.Biz 2007 yılı seçim beyannamemize koyduk. Sivil Anayasa yapacağız dedik. Nitekim sivil Anayasanın ilk hareketlerini yaptık. 2007 yılının Kasım ve Aralık aylarının internet sitesinde yayınlandı. AK Parti’nin toplam 6 bilim adamlarına yaptırdığı Anayasa taslağını İnternet sitesinden yayınlattık. O internet sitesinden halkımızın ve  tüm siyasi partilerin görüşlerine sunduk. Aklında, fikir dağarcığında bir harf bulunan varsa bu konuyla ilgili görüşlerini ifade etsin dedik. Biz o anayasa değişikliğini yaptığımız süreç içerisinde  kapatma davasıyla  karşı karşıya kaldık. O anayasa taslağı rafta kaldırıldı. Arkasından 2011 seçimlerine gelirken bu Anayasa’yı değiştireceğimizi ve sivil bir Anayasa yapacağımızı söyledik. 2010 yılının 12 Eylül tarihinde yaptığımız halk oylamasında 26 maddelik Anayasa değişikliği MHP’nin CHP’nin ve BDP’nin gökkuşağı koalisyonunun MHP’lilerin söylediği gibi 1- terör örgütünün temsilcisi BDP ile CHP’nin ulusalcılarıyla “yani bana göre MHP’nin üst kadrosu tamamıyla ulusalcı bir politika izliyor. Çünkü bizler yakın ilişki de olduğumuz için onların hangi noktada olduğunu biliyoruz. 12 Eylül referandumunda halktan %58 oy alınca MHP bütün imkanlarını kullanarak CHP her türlü şeyi göze alarak Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasını engellemek için bütün gayretlerini ortaya koydular. Ancak % 58 oy oranı çıkınca ve arkasından yapılan seçimde de AK Parti %49.9 oy alınca dediler ki biz yanlış yapıyoruz. CHP ve MHP’den büyük bir kısım biz hata yapıyoruz, AK Parti doğru yolda. Biz AK Parti’nin öncülüğünü yaptığı Anayasa değişikliğinde geri dönüşte bulunmayalım. Bizde bu işin içinde bulunalım dediler ve Sayan Meclis başkanı’nın yaptığı çağrı çerçevesinde Anayasa Uzlaşma Kurulu kuruldu.” diye konuştu.
   Elitaş, Yerel  Seçimlerin öne alınması hususunda ise muhalefetten talep gelmesi halinde düşünülebileceğini  belirterek, öncelikle muhalefetin talapte bulunması gerektiğini vurguladı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı