BU YANGIN SÖNECEK İNŞALLAH

BU YANGIN SÖNECEK İNŞALLAH

BAŞKAN ÖZHASEKİ BİR ŞEHİT AİLESİNİ DAHA MUTLU ETTİ. Büyükşehir Belediyesi şehit ailelerine sahip çıkmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz Ağustos ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit düşen Piyad

   Şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurt'un Felahiye ilçesine bağlı Kuruhöyük köyündeki baba ocağında  verilen yemeğe Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.
   Yemekte önce  Kur'an- Kerim okunup  dualar yapıldı.
    Duaların ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, üzerinde yaşadığımız toprakların dünyanın en eski yerleşim yeri olduğuna vurgu yaparak "Onlarca kavim gelmiş bu topraklara, onlarca medeniyet kurulmuş, bin yıldır da biz Türkler varız. Biz burayı sevdik vatan ettik. Vatan etmenin bedelini de her dönem acı bir şekilde ödüyoruz" dedi.
    Geçmişten bu güne bayrağımızın göndere çekilebilmesi, ezanlarımızın okunabilmesi ve millet olabilmek için çok fazla bedeller ödendiğini belirten  Başkan Özhaseki, geçmişte yaşanmış bazı olaylardan örnekler  vererek  ödenen bedellerin ve verilen şehitlerin içimizdeki hainlerden kaynaklandığını ifade etti.
    Herkesin ailesinde bir şehidin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Küçüklüğünde babalarından, dedelerinden askerlik hikayesi dinlemeyen veya babaannelerinden, ninelerinden nasıl dul kaldıklarını, eşlerinin, ağabeylerinin babalarının nasıl şehit olduğunu dinlemeyen herhalde kimse yoktur” diyerek sürdürdüğü sözlerini  söyle tamamladı.

 

   "Hür bir şekilde bu topraklarda yaşıyoruz fakat üzerimize oynanan oyunlar bitmiyor. Dün sağ-sol diye bizi durdurmak istediler, Sünni-Alevi diye kırdırmak istediler, bugün ise başka türlü bir hesap bulup bizi yine birbirimize kırdırmak istiyorlar. İnşallah bu oyunlara gelmeyiz. Bu yangın söner inşallah. Bu gelen şehit, inşallah son şehidimiz olur. Bu yavrular, gencecik bedenler toprağa düşmez inşallah. Cenab-ı Hak'tan dileğimiz budur. Ama sabırla, metanetle önümüze bakacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. Eğer birimizin şehidi varsa, birimizin ciğeri yandıysa onu yalnız bırakmayacağız. Gelip acısına ortak olacağız. Gecesinde gündüzünde beraber olacağız, şehidimizin ailesine değer vereceğiz ki O da 'bir evladım gitti ama binlerce kardeş geldi bana' diye avunabilsin. Allah bizi birbirimizden ayırmasın, birliğimize, dirliğimize göz dikenlere fırsat vermesin, güvenlik güçlerimize de Cenab-ı Hak kolaylıklar versin, güç-kuvvet versin, burunlarını dahi kanatmasın. Biz bu vesile ile kardeşimize başsağlığı dilemek için geldik. Allah rahmet eylesin. Allah öbür tarafta bize şefaatçi etsin.  Şehidimizin ailesine de sabırlar diliyorum."
   Başkan Özhaseki  konuşmasının ardından  Piyade Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurt'un babası Ali Yeşilyurt'a Beyazşehir TOKİ Bölgesinden tahsis edilen evin anahtarını ve tapu tahsis belgesini teslim etti.

 



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik