BU BiR VEDA DEĞiL YENi BiR BAŞLANGIÇ

BU BiR VEDA DEĞiL YENi BiR BAŞLANGIÇ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 7 Haziran`da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti`den milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Başkan Özhaseki, istifasını açıkladığı toplantıda "Bu bir hatime değildir bir Fatiha`dır. Bu bir son d

HABERİ İZLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin istifasını açıkladığı Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunun içi ve dışı tamamen doldu. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, Başkan Özhaseki`nin eşi Neşe Özhaseki ve çocukları, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar Başkan Özhaseki`nin bu önemli açıklamasına şahitlik ettiler ve destek verdiler. Başkan Özhaseki`nin salona girmesiyle birlikte, "Kayseri seninle gurur duyuyor", "Kayseri`nin gururu Haseki Başkan" gibi sloganlar atıldı.

Başkan Özhaseki sözlerine merhum Neşet Ertaş`ın şu dörtlüğü ile başladı: "Dost elinden gel olmazsa varılmazRızasız bahçenin gülü derilmezKalpten kalbe bir yol vardır görülmezGönülden gönüle gider, yol gizli gizli"   Allah`ın takdiri ve bilgisi olmadan bir yaprak tanesinin bile kıpırdayamayacağını,  herkes için çizilmiş olan bir kaderin, bir alın yazısının olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Yüce Rabbimiz, Kur`an`da, İnşirah suresinde `bir işten ayrıldın mı, derhal yeni bir işe koyul` buyurmaktadır. Bizim dünya görüşümüzde bir son, bir emeklilik durumu yoktur. Bizde ancak taze başlangıçlar olur. Bizde hatime yoktur, Fatihalar vardır. Son yoktur, Başlangıçlar vardır. İşte ben bugün, yeni bir menzile yol alışın, taze ve yeni bir başlangıcın arifesinde bulunuyorum. Sona eren bir şey yok. Olan ve olacak olan yeni ve taze bir başlangıç. Euzü-Besmele çekerek şeytan kovalayarak, Fatihalar okuyarak, yolumuza devam edeceğiz" dedi.   Dost elinden, davasının liderinden, partisinin genel merkezinden "gel" denildiğini, İl teşkilatı, milletvekilleri ve belediye başkanlarının istisnasız "gitmelisiniz" dediklerini, istişare ettiği insanların bu yönde karar belirttiklerini, yaptırmış olduğu ankette Kayserililerin çoğunlukla git dediklerini vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Bu çağrıya müspet cevap vermek bana yakışanı yapmaktı ve ben de yaptım" diye konuştu.

Konuşmasında tüm Kayserililere seslenen Başkan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben biliyorum ki, sizin rızanız olmadan bu yola çıkılmaz, bu bahçeye girilmez. Yola çıkılsa, bahçeye girilse bile menzile varılmaz. Varılsa bile gonca güller derilmez. Sizden rızalık bekliyorum. Destek bekliyorum. Dua bekliyorum."   Özhaseki`nin bu sözlerine tüm salon "Yolun açık olsun" sözleriyle karşılık verdi.

"PRESTİJ PROJELERE İMZA ATTIK"

1994 yılının soğuk kış günlerinde hizmet yolculuğuna başladığını ve o günlerde gördüğü manzaranın kendisine ağır sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Başkan Özhaseki, "Ekmeğe muhtaç insanları gördük, soğuktan üşüyen haneleri gezdik, sokakta yatanlara şahit olduk. Kendi kendimize söz, Allah`a ahit verdik. `Biz bu çaresizlerin çaresi olacağız. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Yurtsuzlara yurt, evsizlere ev yapacağız.` Bu ikrarla göreve başladık. Hamdolsun sözümüzden caymadık. Kimseyi aldatmadık. Oy verenleri, umut bağlayanları, dua edenleri mahcup ve mahzun bırakmadık. Bize verilen oylara ihanet etmedik" dedi.

Göreve başladığı ilk günlerde Kayseri`nin durumuyla ilgili tespitlerini aktaran, 50`ye yakın mahallenin kaçak yapı ve gecekondulardan oluştuğunu, altyapının bulunmadığını dile getiren Başkan Özhaseki, bugün gelinen noktada Kayseri`nin, Anadolu`nun parlayan yıldızı, marka şehir ve Türkiye`nin vizyon şehri olduğunu söyledi. Bunu yapmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Özhaseki, "Allah bana bu şehre hizmet etmeyi nasip etti. Ben de bunun kıymetini bilmeye çalıştım. Arkadaşlarımla yüzlerce yıl bu şehre hizmet edecek prestij projelere imza attık. Güzel Kayserimizin her bir köşesini ihya ve inşa etmeye gayret ettik. Aç açık bırakmadık. Kültürümüze, değerlerimize sahip çıktık" diye konuştu.

Saydığı ve sayamadığı binlerce projeyi hayata geçirirken kendisine destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`a, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`e, ilçe belediye başkanlarına, Kayseri milletvekillerine, yakın mesai arkadaşlarına, bugüne kadar görev yapmış AK Parti il ve ilçe yönetimlerine, belediye meclis üyelerine ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Mehmet Özhaseki, bugüne kadar adaletten asla sapmadığını, belediyenin imkanlarını kimseye peşkeş çekmediğini, kendisinin ve ailesinin Kayserilileri utandıracak hiçbir şey yapmadığını dile getirdi.   Başkan Özhaseki`nin, konuşmasında 21 yıllık başkanlığı süresince büyümelerini takip edemediği çocuklarından, çocukları ile yalnız bıraktığı eşinden, yeterince sılai rahim yapamadığı annesinden, eş-dost ve akrabalarından helallik istemesi sırasında duygusal anlar yaşadı ve konuşmakta güçlük çekti. Bu sırada başta eşi ve çocukları olmak üzere salondakilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

"YİNE MİLLETİME HİZMET EDECEĞİM"

21 yıldır şerefle sürdürdüğü bu görevi, alnının akıyla bıraktığını ifade eden Özhaseki, "Vicdanım rahat, gönlüm huzurlu. İyi işler yaptığıma inanıyorum. Benim için en önemli şey, hayır duası. Çokça hayır duası aldığıma da inanıyorum. Çocuklarıma, torunlarıma bırakabileceğim en büyük miras bu olacak. Bugün burada belediye sayfasını kapatırken yeni bir sayfa açıyorum. 21 yıldır Kayseri ölçeğinde yaptığım Hizmet odaklı siyaseti, şimdi Ankara`da yapmak için yola çıkıyorum. Yeni Türkiye`nin yeni vizyonuna katkı sunmak adına yola çıkıyorum. Yine halk için çalışacağım. Milletim için hizmet edeceğim. Yine Yoksullar için yorulacağım. Yine mazlumlar adına söz söyleyeceğim. Yine Ülkemiz ve insanımızın her alanda kalkınması adına düşünecek, proje üretecek, gayret göstereceğim. Bildiğim doğrulardan şaşmayacağım. Bugüne kadar makam için, ikbal için, paye için, rütbe ve çıkar için siyaset yapmadım. Buna hem sizler hem de yüce yaradan şahittir. Bundan böyle de aynı hasbilik içinde siyaset yapmaya devam edeceğim" dedi.    Konuşmasında tüm Kayseri`den helallik isteyen Başkan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle bitirdi: "Aslında bu bir veda değil. İnşallah yeni bir başlangıçtır. Hemşehrilerimiz bizi seçerse,  daha çok Ankara merkezli çalışacağım, ama birbirimizden kopmayacağız. Türkiye`nin ve Kayseri`nin istikametini belirlerken her aşamada hep birlikte olacağız. Hiç kimse, Hava İkmal`i, Eski Sanayi`yi, Sahabiye Projesi`ni, ilçelerde yapacağımızı belirttiğimiz projeleri unuturum sanmasın. Yeni başkanımızla birlikte bu projelerin takipçisi olacağım. Biz bugünlere birlikte geldik, Allah`ın izniyle birlikte yürümeye devam edeceğiz. Rabbim izin verir, hemşehrilerim takdir ederse, Şehrimiz, ülkemiz ve milletimize hizmetkarlıkta artık yeni bir sayfanın kapılarını aralıyoruz. Bir kez daha karar yetki söz ve mühür millettedir, Kayserili hemşehrilerimdedir. Evet bu bir veda değildir, bir kapanış, bir bitiş değildir. Bu bir hatime değil, inanıyorum ki bir Fatiha`dır, bir açılıştır. Allah istikametten, ihlastan ve takvadan ayırmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun"

Başkan Özhaseki`nin konuşması uzun süre ayakta alkışlandı. Bu sözlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bekir Yıldız Başkan Özhaseki`ye duyguların, gönüllerin ifadesi olarak çiçek verdi. Başkan Özhaseki`nin 21 yıldır bu şehrin gönlünü kazandığını vurgulayan Başkan Vekili Yıldız, "İnşallah şevkle uğurluyoruz. Kayserililerin gönlünü kazandığınız gibi 70 milyonun da gönlünü kazanacağınızdan eminiz. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi önünde toplantıyı takip eden herkesle vedalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”