"BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN EVLADI"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Down Sendromlular Günü nedeniyle Şehir Tiyatrosu´nda düzenlenen etkinliğe katılarak down sendromlu çocukların gösterilerini izledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Down Sendromlular Günü nedeniyle Şehir Tiyatrosu´nda düzenlenen etkinliğe katılarak down sendromlu çocukların gösterilerini izledi. Yaptığı konuşmada çocukların ailelerine seslenen Başkan Çelik, "Bu çocuklar sizin olduğu kadar bizim de evlatlarımız. Onlara karşı sizlerin sorumluluğu kadar bizim de sorumluluğumuz var" dedi.
Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Down Sendromlular Günü nedeniyle Şehir Tiyatrosu´nda farkındalık programı yapıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Vekili Gökhan Azcan, ilgili daire müdürleri, eğitmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın başında dans gösterisi sunan down sendromlu öğrenci gösterisinin ardından protokol üyelerine çiçek takdim etti. Başkan Mustafa Çelik de çiçeği kız öğrencinin yakasına taktı.
Farkındalık programı öğrencilerin sema gösterileri ile devam etti. Down Sendromlu çocuklardan oluşan koronun şarkılar seslendirdiği programda danslar edildi, şiirler okundu ve down sendromlu insanların da mutlu bir hayat sürebileceği vurgusu yapıldı.
Programda Çanakkale Zaferi´nin yıldönümü de unutulmadı ve önce İstiklal Marşı okundu, ardından da asker kıyafetleriyle Çanakkale türküsü seslendirildi.
Programın sonunda Başkan Mustafa Çelik tarafından etkinliğe katkıda bulunanlara plaket verildi. Burada bir konuşma yaparak down sendromlu çocukların ailelerine seslenen Başkan Mustafa Çelik, "Bu evlatlar sizin olduğu kadar bizim de evlatlarımız. Sizin sorumluluğunuz kadar bizim de sorumluluğumuz var" dedi. "Bizim görevimiz değil" demeden ihtiyaç olan her türlü yatırımı yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, engelliler için hayata geçirecekleri projelerden bazılarıyla ilgili bilgiler verdi. Erciyes Üniversitesi karşısında yapacakları Engelli Yaşam Merkezi için projenin bitmek üzere olduğunu vurgulayan Çelik, Türkiye´nin en güzel projesini hayata geçireceklerini kaydetti. Yine engelliler için yapacakları mola evlerinden de bahseden Başkan Mustafa Çelik, ailelerin geçici bir süre engelli aile bireylerini emanet edebilecekleri mola evlerini ilk etapta şehrin dört ayrı bölgesinde yapacaklarını söyledi.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı