B.TORAMAN, ÖZVATAN’A BAĞLANMAK İSTİYOR

B.TORAMAN, ÖZVATAN’A BAĞLANMAK İSTİYOR

Kayseri’nin Felahiye İlçesine bağlı bin 700 nüfuslu Büyük Toraman Mahallesi sakinleri, Özvatan İlçesine bağlanmak için referandum yapılmasını istiyor.

Kayseri’nin Felahiye İlçesine bağlı olan Büyük Toraman Mahallesi, yaklaşık 2 yıldır Özvatan İlçesine bağlanmak mücadele ediyor. Referandum yapılması için 800 imza toplayan mahalleli, Özvatan İlçesinin kendilerine daha yakın olduğunu belirtiyor.

MUHTAR İBRAHİM KÜMÜŞ: ÖZVATAN’A BAĞLANMAK BÜYÜK TORAMAN’IN YARARINADIR

Büyük Toraman Hürriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Kümüş, 20 kişilik bir heyetle Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir’e nezaket ziyaretinde bulunarak taleplerini iletti. Muhtar Kümüş, ziyarette yaptığı açıklamada, “ Felahiye İlçemizin Mahallemize uzaklığı 17 kilometre, Özvatan İlçemize ise 5 kilometre uzaklıkta. Mahalle sakinlerimizde uzun süredir yaptığımız istişareler sonucu böyle bir karar alarak yaklaşık 800 imza topladık. Yıllar önce referandum yapılmış ve Mahallemiz Felahiye İlçesine bağlanmış. O günkü şartlar onu getirmiş ama bugün çok farklı. Özvatan İlçemiz ile mesafemiz kısaldı, akrabalık bağlarımız kuvvetlendi. Mahalle halkı ile aldığımız karar Büyük Toraman Halkının yararınadır. Bu siyaset üstü bir olaydır. Menfaatimiz nerede ise biz onu yapmak istiyoruz. Felahiye İlçemizin mahallemize uzaklığı nedeniyle insanlarımız sıkıntı yaşıyorlar. Bütün işlerimizi Özvatan İlçemizde hallediyoruz. Bu sebeple referandum yapılarak Özvatan İlçesine bağlanmak istiyoruz” dedi.

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Nasip Aksoy, MHP İlçe Başkanı Mehmet Apal, Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Büyük Toraman Mahallesi sakinleri, Özvatan’a bağlanma taleplerini iletti.

Başkan Halit Demir, uzun zamandır Büyük Toraman Mahallesi sakinleri tarafından böyle bir talebin olduğunu belirterek,“ Bu konu ile alakalı Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüştüm. Mahalle halkının imza topladıklarını bu şekilde bir taleplerinin olduğunu ilettim. Büyük Toraman’ın ilçemize bağlanmalarını bizi şereflendirir. Biz de bunu canı gönülden istiyoruz. İlçemize bağlanma talebini geri çeviremeyiz. Mahallede sandık konularak referandum yapılsın, halkın özgür iradesiyle verdiği karara herkes razı olsun. “ dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Nasip Aksoy’da yaptıkları görüşmelerden bilgi verdi. Aksoy, Ak Partili yöneticilerimiz Büyük Toraman’ın Özvatan İlçesine bağlanmasına olumlu yönde bakıyorlar. İlçe Başkanı olarak Özvatan Belediye Başkanımızın yanındayız. Toraman’ın bağlanmasını canı gönülden istiyoruz. İlçemize şeref ve gurur verir. Bu Özvatan İlçemiz içinde çok hayırlıdır. Onun için hayırlı işi de uzatmaya gerek yoktur. Şehrimizin ileri gelenlerini vereceği karar doğrultusun vakit geçirmeden müracaatlar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Apal da “Büyük Toraman mahalle sakinlerinin aldığı bu karar iki tarafında  faydasına olacaktır. Çıkacak kararı saygıyla karşılıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Büyük Toraman Mahallesi’nin Özvatan İlçesine bağlanma talebi Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi de iletildiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde bu konunun masaya yatırılacağı belirtildi.

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 9. maddesine göre, belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile oluyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da