BOYTEKS

BOYTEKS

VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI´NDA

Türkiye´nin en önemli tekstil markalarından Boyteks 7-9 Aralık tarihlerinde ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı´nda boy gösterdi.

Yatak kumaşı, döşemelik kumaş ve halı üretimi ile ürünlerini bugün 100´den fazla ülkeye ihraç eden Boyteks Türkiye´de ve dünyada verimliliğin artırılmasına katkı sağlayan teknolojik ürünlerin sergilenmesini ve bu çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılmasını amaçlayan Verimlilik ve Teknoloji Fuarı´nda son teknoloji ürünlerini sergiledi.

Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Boyteks Tekstil Genel Müdürü Mehmet Yıldız ?2018 yılının ilk 11 ayında Boyteks markalı ürünlerimizi Japonya´dan Şili´ye kadar toplam 107 ülkeye ihraç ettik. Kurulduğumuz günden bu yana, faaliyet gösterdiğimiz bütün alanlarda sektörün lideri olmayı hedefledik. Yatak kumaşında şu an pazar lideriyiz. Bugün dünya üzerinde üretilen her 10 yataktan birinde Boyteks kumaşı kullanılıyor. Dünyanın farklı bölgelerinde 50´ye yakın bayii ve temsilcilerimiz ve doğrudan çalıştığımız alanında lider dünya markaları var. Teknoloji denilince akla ilk gelenler genelde dijital platformlar oluyor. Büyük bir çoğunluğun aklına teknoloji ve kumaş kelimeleri aynı cümlede dahi gelmiyordur. Biz Boyteks olarak regüle bir ürün olan kumaşı farklılaştırmayı amaç edindik ve bu doğrultuda ürettiğimiz yatak kumaşı, döşemelik ve halı ürünleriyle tekstile farklı bir yorum katmaya çalıştık. Bu bağlamda manyetik terapi etkisi gösteren kumaşlardan serinlik hissi uyandıran kumaşlara kadar birçok farklı inovatif ürün geliştirdik. Geliştirdiğimiz bu inovatif ürünlerle dünya çapında ses getirmeyi başardık. Sektöründe dünyanın en önemli organizasyonu olan Interzum tarafından Çin´de düzenlenen Guangzhou fuarında 2018 inovasyon ödülünün sahibi olduk. Her yıl Ar-Ge ekiplerimizin geliştirdiği ortalama 5 benzersiz ürünü pazara sunuyoruz. Katma değerli ihracata katkı sağlıyoruz. Her hafta farklı ülkelerden firma temsilcilerini Kayseri ve Bursa´daki fabrikalarımızda misafir ediyoruz. Bu bize heyecan veriyor? dedi.

Geliştirdikleri Ar-Ge çalışmaları ile sektöre yön verdiklerinin altını çizen Yıldız, ?Boyteks coğrafi yaygınlığı çok yüksek bir marka. Bayrağımızı dünyanın dört bir yanında gururla taşıyoruz. Her yıl 3 ürün grubumuzla 20´den fazla ulusal ve uluslararası fuara katılımcı oluyor, farklı ülkelerde inovasyon zirveleri düzenliyoruz. Bugün de Verimlilik ve Teknoloji Fuarı sayesinde tekstil alanında yaptığımız yenilikleri farklı sektörlerle buluşturmayı hedefliyoruz? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları