BOYDAK KARDEŞLERİN DAVASINDA

BOYDAK KARDEŞLERİN DAVASINDA

SANIK AVUKATLARI ESASA İLİŞİKİN SAVUNMA YAPTI?

Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 574 gün önce başlayan Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı 9 sanıklı davaya dördüncü gün de devam edildi. Avukatların esasa ilişkin savunma yaptığı dava da karar duruşması Cuma gününe kalırken, aynı dava kapsamında yargılanan Şükrü Bodak´ın kızı 39 yaşındaki tutuksuz sanık Elif Boydak Bozdağ 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen 28 Mayıs´ta başlayan ve dört gündür süren davaya tutuklu sanık Hacı Boydak Sincan Kapalı Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Memduh Boydak, Şükrü Boydak ile tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ ve Halit Bayhan duruşma salonunda hazır bulundu.

Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı 9 sanıklı davaya dördüncü gün de sanık avukatları esasa ilişkin yaptıkları savunma 1 Haziran Cuma günü devam etmek üzere ara verilirken hakim karşısına çıkan Şükrü Bodak´ın kızı 39 yaşındaki tutuksuz sanık Elif Boydak Bozdağ 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı?

Duruşmada Cumhuriyet savcısı Elif Boydak Bozdağ hakkında ?Silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Esasa ilişkin savunma yapan sanık Bozdağ, ağlayarak yaptığı savunmasında, ?1 dolarlara ait hiçbir bulguya rastlanılmadı. FETÖ/PDY denilen kanlı terör örgütü ile ilgim ve alakam olmadı. Ben de 15 Temmuz akşamı korkarak bekledim. Sonrasında eşim, babam, annem tutuklandı. Çocuğumun hastalığı arttı, başka şehre taşınmak zorunda kaldım? diye konuştu. Boydak ailesinin avukatları arasında eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren´in ve bir çok bakanın da avukatlığını yapan ünlü avukat Bülent Hayri Acar da yer alıyor. Yaklaşık 2 saat savunma yapan Av. Acar, sanık Elif Bozdağ ile ilgili verilen mütalaaya cevap olarak mahkemeye 155 sayfalık dilekçe sundu. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Elif Bozdağ´a ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.



Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı