BOŞ YERE `KAYSERİ MODELİ` DENMEMİŞ

BOŞ YERE `KAYSERİ MODELİ` DENMEMİŞ

İnceleme gezisi adı altında Kayseri`ye gelip Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan hizmet ve yatırımları yerinde görerek finans ve işletme modelleri hakkında bilgiler alan heyetlere son olarak Bursa Orhangazi Belediyesi eklendi. Orhanga

Gezi ve incelemeler sonrası görüşlerini açıklayan yetkililer, boş yere `Kayseri Modeli` denilmediğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye`ye örnek gösterilmediğini kendi gözleriyle gördüklerini ifade etti.                             "BAŞKAN ÖZHASEKİ`Yİ BAKAN OLARAK GÖRMEK İSTERİM"

Orhangazi Belediyesi`nde Şube Müdürü olarak görev yapan Kadir Yavuz, başarılı ve ödüllü bir şehir olduğu için Kayseri`den birşeyler öğrenmeye geldiklerini ifade ederek, "Bilgi almak, öğrenmek ve Orhangazi`ye Kayseri modelini uygulamak üzere başarılı ve ödüllü şehir Kayseri`ye geldik. Kayseri`de bir çok mekanı gezdik, en çok etkilendiğim alan Selçuklu Müzesi oldu. Aynısının Bursa`nın İznik ilçesine de yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü İznik de Selçuklu`ya başkentlik yapmış bir yer. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin belediyecilikteki başarısını basından takip ediyoruz. Bunun üzerine Orhangazi belediye başkanımıza Kayseri`ye teknik bir gezi düzenlememizin bizler açısından iyi olacağını söyledim ve bunun üzerine buraya geldik. Kayseri`ye ilk defa geldim ve örnek şehir olarak gördüm. Altyapısı ve şehirciliği gerçekten süper. Kayseri`ye hayran kaldık. Mehmet Özhaseki`yi her zaman takdir ve tebrik ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki`yi gelecekte Kalkınma, Bayındırlık veya Kültür Bakanı oılarak görmek isterim" dedi.

"HAYALİMİZDEN DE ÖTE"

Kayseri`yi hayalinden de öte bulduğunu söyleyen İnsan Kaynakları Müdürlüğü çalışanı Hüseyin Fikri Şahin de gördükleri karşısında şaşkına uğradıklarını kaydederek, "Kayseri`yi hayalimizden çok daha öte bulduk. Zaten Kayseri`yi biliyorduk, bilerek geldik ve gördüklerimiz karşısında şaşkına uğradık. Muhteşem bir şehir ve müthiş bir gelişme göstermiş. Belediye başkanımızı kutluyor ve tebrik ediyorum. Başbakanımızın teveccühlerini kazanmış birisinin burada neler yaptığını gördük ve memnun kaldık. Boşyere Kayseri Modeli denmemiş. Kayseri`de en çok Selçuklu Müzesi`nden etkilendim. Gerçekten çok güzel olmuş. İnşallah bir Osmanlı şehri olan Bursa`ya da bu şekilde bir müze yapılır" şeklinde görüşlerini belirtti.

"ŞEHİR PLANCISINI MUTLU EDECEK PLANLAMA"

Şehir Plancısı Beyza Yıldız da bir şehir plancısı olarak gözlemlediğinde Kayseri`de insanların refah içerisinde yaşayacakları bir planlama ile karşılaştığına dikkat çekerek, "Kayseri`ye teknik bir gezi düzenledik ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin yapmış olduğu yatırımları yerinde inceleme fırsatı bulduk.  Tarihi bir kent dokusu olan Bursa`dan geliyoruz. Doğal olarak da burada Selçuklu mimarisinin örneklerini gözümüze çarptı. Tarihi yapının Kayseri`de canlanması ve yeniden hayata geçirilmesi bizleri etkiledi.  Kayseri`yi bir şehir plancısı gözüyle değerlendirecek olursam; burada insanların refah içerisinde yaşayacakları bir plan yapılmış. Bir şehir plancısı olarak Kayseri`de bu manzarayı görmekten çok mutlu oldum.  Kayseri bir şehir plancısını mutlu edecek bir şehir. O yüzden tüm belediye yöneticilerini  tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şehre çok doğru yatırımlar yapmış. Kendisini tebrik ediyoruz diğer belediye başkanlarımızın feyz almasını diliyoruz" dedi



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi