BORSA´DAN TARIM BAKANI´NA BRİFİNG

BORSA´DAN TARIM BAKANI´NA BRİFİNG

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´yi makamında ziyaret ederek, Kayseri tarım ve hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunları anlatan bir dosya sundu.

Başkan Bağlamış, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu´ya geniş kapsamlı bir barkovizyon sunumu gerçekleştirdi.

Başkan Bağlamış ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi:

?Biz göreve geldikten sonra yönetim kurulu üyelerimizle birlikte sektör temsilcilerimizin bize ilettiği konuları masaya yatırıp, sorunların çözümü adına neler yapabileceğimizin çalışmalarını periyodik olarak yapıyoruz. Üyelerimize yönelik sektörel çalıştaylar düzenleyerek, onlara hem eğitim veriyoruz, hem de sıkıntılarını dinleyerek, siyasilerimize ve ilgili Bakanlıklarımıza dosyalar oluşturarak aktarıyoruz. Geçtiğimiz günlerde TBMM´ye çıkarma yaparak parti ayırmaksızın tüm Milletvekillerimizle görüştük. Görüşmelerimiz oldukça verimli geçti. Tüm Milletvekillerimize oluşturduğumuz dosyaları takdim ettik.

Ayrıca Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu´nu makamında ziyaret ederek, dosyamızı sunduk. Bugünde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemir´li ve Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirerek sunum yaptık. Yaptığımız sunumda şu konulara değindik ;

Kayseri´de İhtisas OSB´lerinin kurulması, İçanadolu Bölgesinin özellikle Kayseri´de buğdayda yaşanan süne problemi ve buğday ekiminin giderek azalması konusunu anlattık. Yumurta üreticilerimizin Irak sorunu ve KDV düzenlemesi, ithal etin sürekli gündeme gelmesi sonrasında besicilerimizin sıkıntı yaşamaları, Ulusal zincir marketlerin şehrin her yerinde mantar gibi çoğalması neticesinde yerel esnafımızın büyük zarar görmesi. Et Süt Kurumunun Kayseri´de olmaması sebebiyle besicilerimizin ürettikleri hayvanları gerçek değerinde satamaması. Tavuk etinden üretilen sucukların piyasada kontrolsüz satılması sonrasında gerçek Kayseri sucuğunun bu anlamda zarar görmesi konusuna değindik. Biz üreticilerimiz ve tüm ilgili Bakanlıklarımız arasında köprü vazifesini yapmaya devam ediyoruz. İlimizin gelişmesi ve Ankara´dan hak ettiği destekleri alması için elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları