BORSA ISTANBUL BAŞKANI KARADAĞ :

BORSA ISTANBUL  BAŞKANI  KARADAĞ :

?DARBE GİRİŞİMİ MİLLİ GELİRİMİZİ YARIYA İNDİRDİ?

Kayseri  Sanayi Odasınca  15 Temmuz Darbe Girişimi´nin  yıl dönümü vesilesi ile tertiplenen  ?15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Ekonomik Gelecek ve Borsa İstanbul? konulu toplantıya iştirak eden  Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Himmet KARADAĞ?Ülkemize yönelik olarak ?Gezi Süreci  ile başlayan ve 15 Temmuz  Darbe Kalkışması ile devam eden  finansal saldırı milli gelirimizi yarıya  indirmiştir?  değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri  Sanayi Odasınca  15 Temmuz Darbe Girişimi´nin  yıl dönümü vesilesi ile tertiplenen  ?15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Ekonomik Gelecek ve Borsa İstanbul? konulu toplantı gerçekleştirildi?

Sanayi  Odası  üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya  konuşmacı olarak davet  edilen Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Himmet KARADAĞ  ?Sermaye Piyasalarındaki Gelişmeler,  15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Ekonomik Gelecek ve Borsa İstanbul? konulu sunumunda Ülkemizin ekonomisine  yönelik olarak  Gezi Süreci  ile başlayan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ile devam eden  saldırının kişi başı 20 bin dolarlara ulaşması gereken  kişi başı milli gelirimizi yarıya indirdiğini  vurgulayarak  şunları  kaydetti...? Eğer  Anadolu Sanayisi´ni ve Ticaretini uluslar arası finansla entegre edebilirsek bu orta gelir tuzağından da çıkacağız yetersiz kurumsallaşmanın yol açtığı sıkıntıları da çözmüş olacağız gerçekten ülkemiz bulunduğu noktanın çok daha ilerisine geçmiş olacak. Allah´ın izni ile zaten 2000 sonrası ülkemiz önceden olduğu gibi  az gelişmiş ülkerler liginde değil artık, ekonomik anlamada birinci ligdeyiz. Bir şeyler yapabilmemiz için nereye geldiğimizi de bilmemiz gerekiyor. Negatif yönde çok eleştiri yapıyoruz. Şu an bu durumda değiliz. 1 Trilyon Dolar bandında Milli Gelir ile çok ciddi anlamda iş yapıyoruz. Savaşların ekonomik anlamı ile ilgileniyoruz. Gezi süreci ile birlikte ülkemize finansal saldırıya giriştiler. Bunun siyasi anlamda bir çok etkisi de vardır. Ülkede ne olup bittiğini bu grafik ile anlıyorum. Ülkemizde yaşanan olayların arkasında çok ciddi ekonomik parametreler yatıyor.  Gezi ile birlikte finansal mücadele süreci başladı. Bunun öncülerini ?One muniet´ gördük diyebiliriz. Ülkemizde koalisyonlar devri, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile artık ülkemizde kapandı. Zaten hiçbir iş adamının bu duruma karşı çıkmaması gerekiyor.  Ülkemizin çıkarları için ekonomik büyüme için bu gerekliydi. Referandum süreci sonrası ekonomi olumlu anlamda ilerleme kaydetti. ?



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi