KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

COVİD-19’A KARŞI BU KURALLARA DİKKAT!

HAMİLELERE 14 YAZ ÖNERİSİ

UZMANLAR YAZ İSHALLERİNE KARŞI UYARDI

BOL BOL SU İÇİN

DOÇ.DR. MUZAFFER KEKLİK’TEN UYARI

SAĞLIKSIZ PİŞİRİLEN ET KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR”

OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI

1 ÖLÜ 3 YARALI

VİRÜS BİTMİYOR

KAYSERİ'DE 80 EV KARANTİNAYA ALINDI

KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI

ETLERİN ÇOK YAĞLI KISIMLARINDAN HER ZAMAN UZAK DURUN

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

VİRÜSE KURBAN GİTMEYELİM!

KAYSERİ’DE VAKA ORANLARI ARTTI

BENLİ’DEN MASKELİ BAYRAM KUTLAMASI

HİJYEN VE SOSYAL MESAFEYE UYALIM

KAYSERİ'DE 10 EV KARANTİNAYA ALINDI

EKMEK YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELEN KADINLARDA KORONAVİRÜS ÇIKTI

SARIZ İLÇESİNE AMBULANS HELİKOPTERİN İLK İNİŞİ SEVİNÇ YAŞATTI

SARIZ İLÇESİNE PİST YAPILDI

ASIRLIK İÇMECELER, ŞİFA DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

ŞİFA ARAYANLAR BURADA BULUŞUYOR

YAZ AYLARI BOYUNCA BOL BOL YEŞİL FASULYE TÜKETİN

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANTİOKSİDAN

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ UYARDI

HERKESİ COVİD TAŞIYORMUŞ GİBİ DÜŞÜNEREK DAVRANMALIYIZ

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

KAYSERİ’DEKİ ARTAN VAKA SAYILARINA DİKKAT ÇEKTİ

KAYSERİ’DE 2 GÜNDE 23 DAİRE KARANTİNADA

BU HASTALIĞI KARŞI UKALA BİR TAVRIMIZ VAR

Anahtar Kelimeler: KARPUZ TÜKETİN

BOL BOL KARPUZ TÜKETİN

“KANSERDEN KORUNMAK İÇİN BOL BOL KARPUZ TÜKETİN”

Kansere karşı koruma özelliği olduğu bilinen laykopen maddesinin karpuzda bol miktarda bulunduğuna dikkat çeken beslenme uzmanları yaz mevsiminde bolca bulunan ve ucuz olmasının yanı sıra her yaştan insan tarafından da sevilip tercih edilmesinden dolayı bol bol tüketilmesini tavsiye ediyorlar…

Laykopen maddesinin antioksidan özelliği nedeniyle kansere karşı koruma sağladığını belirten beslenme uzmanları "Karpuz, kansere karşı koruma özelliği olan laykopen maddesi bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Kansere yol açan en büyük sebeplerden biri, doku ve organların zararlı maddeler nedeniyle hasar görmesidir. Laykopen maddesi ise antioksidan özelliği sayesinde, serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Laykopen, doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. Bu nedenle karpuz, kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir.'' değerlendirmesinde bulunup bu mevsimde bol olması ve fiyatının düşük olmasında dikkat çekip bol bol tüketilmesini öneriyorlar…

Öte yandan karpuzun besin değeri açısından da oldukça zengin bir meyve olduğuna dikkat çeken uzmanlar "Karpuzun içerdiği bol miktardaki potasyumun insan sağlığı açısından son derece faydalıdır. Potasyum böbreklerin daha iyi çalışmasını ve vücuttan sodyumun atılmasını hızlandırır. Fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan basıncı dengelenerek kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azaltılır” ifadesini kullanıp her yaş gurubundan insanının bol bol tüketmesi tavsiyesinde bulunuyorlar…

Su kaybını önleyen ve çilt sağlığı için de önemli kazanımları olan karpuzun sofralarımızdan eksik etmeyelim diyen uzmanlar şeker hastalarına dikkatli tüketmeleri uyarısında bulunmayı da ihmal etmiyorlar…


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ