BOĞAZKÖPRÜ´DE TADİLAT YOK,

BOĞAZKÖPRÜ´DE TADİLAT YOK,

ZEMİN İYİLEŞTİRİLİYOR

Kayseri´nin Bogazköprü mevkiinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ?´ Kayseri Organize kavşağı ile Bogazköprü´´ arasındaki yolda zemin iyileştirme ve üst yapı sıcak karışım kaplama yapımı 3 ay içerisinde tamamlanacak.

Organize kavşağına kadar devam eden 3,3 km´lik yol kesimindeki yolun oturduğu bataklık ve zayıf zeminin iyileştirilmesine yönelik ileri yol yapım teknikleri kullanılarak zeminin ıslahının ve stabilitesinin kalıcı olarak sağlanarak yol konforunun ve trafik güvenliğinin artırılmasına ve yolun sathi kaplama olan üst yapısının sıcak karışım olarak yapılmasına yönelik çalışmalara 8 Nisan 2019 tarihinde başlanmıştır. Yolun üst yapısının yapımı ile birlikte köprünün kenar ayak zeminin ıslahı, yaklaşım dolgusunun hafif dolgu malzemesi ile yenilenmesi ve köprü ayağının güçlendirilmesi sağlanacak.

Çalışmalar bölgede daha önce uygulanmamış, ileri zemin iyileştirme tekniklerini kapsıyor ve nihai çözüm niteliği taşıyor.

Çalışmalar esnasında köprü trafiğinin tek yönden verilerek köprünün kullanılmasının teknik olarak mümkün olmadığı öğrenilirken, yapılan çalışmaların köprünün yeniden yapılması, daha önce yapılan imalatların tekrarlanması ya da yanlış imalat neticesinde oluşan bir sorunun çözümlenmesi olmadığının altı çizildi. Çalışmaların başlı başına yeni bir çalışma olduğu, yapılan asıl işin 3.3 kilometrelik kesimde kronikleşen zayıf bir zemin probleminin kalıcı bir şekilde çözülerek sürekli bakım maliyetlerini azaltarak, rahat, güvenli ve konforlu trafik akışının sağlanması olduğu kaydedildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ