BOĞAZKÖPRÜ CUMARTESİ AÇILIYOR

BOĞAZKÖPRÜ CUMARTESİ AÇILIYOR

Vali Şehmus Günaydın, tertiplenen görsel brifingte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş ile birlikte Boğazköprü´de yapılan çalışmaları ilimiz medya mensuplarına değerlendirdi.

Vali Günaydın Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Cumartesi günü ilimize gerçekleştireceği ziyarette yaklaşık 420 milyon lira tutarında yatırımın açılışını gerçekleştirerek ilimiz insanın hizmetine sunacağını müjdeleyerek ?Bu yatırımlar planlanandan önce hizmete giriyor. Biliyorsunuz kış geliyor ve kışa girmeden bu hizmetlerin tamamlanması bizim için önemliydi? ifadesini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın, tertiplenen görsel brifingte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş ile birlikte Boğazköprü´de yapılan çalışmaları ilimiz medya mensuplarına değerlendirdi?

Cumhurbaşkanımızın katılacağı toplu açılış programıyla hizmete girecek olan Boğazköprü´deki çalışmaları ilimiz medya mensuplarına değerlendiren Vali Günaydın yaklaşık 420 milyon lira değerinde yatırımın hizmete açılacağını belirtip, bu yatırımların bir çoğunun gününden evvel tamamlandığını vurgulayarak şunları kaydetti ? ?Şunu çok memnuniyetle gördük ki bu köprünün yapımında dünyadaki en modern teknikler uygulanmış ve en kaliteli malzemeler kullanılmış. Bu hizmet ilimizin ekonomisine, sosyal yaşantısına, ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Çok güzel hizmetler yapılıyor. İnşallah yarın saat 15.00´da Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yapacak 140 tane yatırım ilimize çok güzel hizmet verecektir, çok değer katacaktır. Geçtiğimiz gün Derevenk Viyadüğü´nde incelemelerde bulunduk ve bu yatırımında ne kadar muhteşem bir eser olduğunu hep beraber görmüş olduk. Orada da mühendislik harikası işler yapılmış, ilimize de çok güzel hizmetler verecektir. Boğazköprüsünü de inşallah bugün ikindiye doğru açılacak hale gelecek. İlimizin, vatandaşlarımızın büyük bir merakla, heyecanla beklediği Boğaz köprü kaliteli bir şekilde hizmeti sunacaktır. Tabii bunun yanında diğer hizmetlerden de bahsetmek istiyorum. Sadece Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün yarın açılacak yatırımların değeri yaklaşık 420 milyon TL civarındadır. Bu yatırımlar planlanandan önce hizmete giriyor. Biliyorsunuz kış geliyor ve kışa girmeden bu hizmetlerin tamamlanması bizim için önemliydi. Bunu gerçekleştiren Karayolları Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.?

Sözlerinin devamında 2023 yılında ilimizin tamamında tekli eğitime geçeceklerini de duyuran Vali Günaydın ?Eğitim anlamında çok önemli yatırımlarımız var, hayırseverlerimizin bu konuda bizlere ciddi yardımları bulunuyor. Kayseri´de 102 okulda devam eden ikili eğitimi tekli eğitime çevirmek için büyük bir heyecanla çalışıyoruz. 2023 yılında ilimizi tekli eğitime geçirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 10 ayda 6-7 bin öğrencimiz tekli eğitime geçiş yaptılar. Şu anda hayırseverlerimizle yapmış olduğumuz protokollerle devam eden yatırımlarımız var. Kamu olarak yaptığımız yatırımlarımız var. Belediye Başkanlarımızın imarda bizlere sağladıkları okul alanları var. Bu hizmetlerin uyum kültürü içerisinde yürümesi bu işleri daha da kolaylaştırıyor. Elbette daha yapacaklarımız var, bunları da hep beraber uyum kültürü içerisinde önemli hizmetleri vatandaşlarımıza sunmuş olacağız? ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´da Boğazköprü´nün de Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın gerçekleştireceği toplu açılış töreniyle birlikte hizmete gireceğini duyurup ilimiz sakinlerini 19 Ekim Cumartesi günü saat 15.00´te Cumhuriyet Meydanı´ndaki toplu açılış törenine davet ederek ?İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimize yakışır bir şekilde ağırlayacağız ve bizlere vereceği müjdelerle uğurlayacağız. Gerek sahada, gerekse masada ülkemize yakışan dünya lideri vasfındaki yaklaşım ve başarılarından dolayı Başkomutanımıza minnetlerimi arz ediyorum. Karayollarımızın Boğazköprü´de çağın teknolojisini uygulayarak yaptığı çalışma takdir edilecek bir hizmet. Daha önce Karayolları Genel Müdürümüzden Boğazköprü´deki çalışmaların öne çekilmesini istemiştik ve 29 Ekim´e çekilmişti. Şimdi 10 gün daha öne çekilerek 19 Ekim´de tamamlanıyor. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun? şeklinde konuştu?

Başkan Büyükkılıç, açıklamasında uyum kültürüne de vurgu yapıp, Kayseri´de uyum kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiğinin altını çizerek ?Derevenk Vadisi ve Bünyan´da bağlantı yollarıyla ilgili uyum kültürünün en güzel örneğini sergiledik? değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Kayseri´deki konuşmasında havaalanı, raylı sistem, Hava İkmal Millet Bahçesi ve hızlı trenle ilgili önemli açıklamalar yapacağını dile getirerek noktayı koydu?

Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaşise tamamlanan Boğazköprü´de gerçekleştirilen çalışmalar ve maliyetler konusunda kamuoyunu bilgilendirdi?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı