BİR TONLUK KURBANLIK ALICI BEKLİYOR

BİR TONLUK KURBANLIK ALICI BEKLİYOR

Kurban Bayramı’na günler kala kurbanlıklar görücüye çıkmaya başladı. İlimizde bir üretici tarafından yetiştirilen bin 60 kilo ağırlığı boğa 30 bin lira bedel ile satışa çıkartıldı. Şampiyon isimli Simental cinsi büyükbaş alıcı beklerken sahibi de emeğinin karşılığını alabilmek için gün sayıyor.

İlimizde bir üretici tarafından yetiştirilen bin 60 kilo ağırlığı boğa 30 bin lira bedel ile satışa çıkartıldı. İlginç bir doğum hikayesi olduğu için ismini Şampiyon koyduklarını dile getiren besici İsmail Bayırbaşı bir tonluk kurbanlığın hikayesine dair şunları kaydetti. “Bu hayvan çocukluğundan beri bende ve kendi hayvanım. Çıkan hayvanların içerisinden de bu hayvanımızı kendime damızlık seçtim. Damızlık seçmemin sebebi ise simental ırkının iyi et almasıydı. Ette randımanı biraz daha iyi olmasıydı. Hayvanımız 3 yaşında. İsmi şampiyon, çünkü çok çılgın bir şekilde doğdu. Biz gece vakti doğmuş bir şekilde bulduk. Biz şampiyonu yaşar yaşamaz tereddüdü ile aldık. Yaşadığı için adını şampiyon koyduk. Şampiyonu hemen hemen 3 yıldır hayvanlarımda damızlık olarak kullanıyorum. Randımanından memnun kaldım. Canlı ağırlığı yaklaşık 1 ton 60 kilogram civarında geliyor.”

Bir tonluk kurbanlığın sahibi Bayırbaşı sözlerini noktalarken Şampiyon ismini verdikleri hayvanın ağırlığından dolayı 30 bin TL değerinde olduğunu ve bu sebepten alıcı bulamadıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu“Şampiyonu bu sene kurbanlık olarak seçtik. 3 yıldır uğraşıyorum. 3 yıldır beside bu hayvan. Aynı zamanda da damızlık olarak kullandım. Bu senede kurbana verelim diye düşündük. Devletimizin cazip bulduğu fiyatı kabul ediyoruz. 26 bin TL ile 29 bin TL arasında canlı baskül fiyatı belirlendi ve kurbana kadar düşündüğümüzde 30 bin TL civarı bir para edecek şampiyon. Biz bu fiyata razıyız. Alıcısını bulamıyoruz. Alıcısını bulamadığımız içinde zor duruma düşüyoruz. Şampiyon bire bir kuru besidir. Şimdiye kadar 1 avuç da olsa küspe yedirmedik. Her hayvan ile karıştırılacak bir hayvan değil. Paraları boşa gitmez. Ben şampiyonun alıcılarını bekliyorum.”


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ