BİR PROTESTODA İHH`DAN GELDİ

BİR PROTESTODA İHH`DAN GELDİ

Mısır da din kardeşlerimize uygulanan zulümler ve devamında alınan idam kararlarına tepki gösteren ilimiz sakinleri düzenledikleri protesto eylemleri ile tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar... Son olarak Mazlum-der Kayseri şubesi ve Kayseri İHH İ

Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasına çok sayıda Kayserili iştirak etti. Vatandaşların ellerinde bulunan ‘Mursi’ resimleri ve Rabia işaretleri ile  ‘Tehlike olarak görülen müslüman kardeşler değil Müslümanlığın kardeşliğidir’, ‘Üzülme ! Gevşeme ! Allah Seninle’, Biz Bir Öluruz Bin diriliriz’, ‘Zindandır Yusuflar, Hükümsüzdür idamlar ‘ pankart  ve dövüzlerle  Mısır`da yaşanan zulmü  tüm dünyaya haykırdılar..                                                            

 

Topluluk adına bir basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Derneği üyesi Sadi Özmen, Mısır’da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki 2 karara daha imza attığını belirterek, “ Minya Ceza Mahkemesi, 529 darbe karşıtı eylemcinin 37’sini idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğununda cezasını müebbet hapse çevirdi. Aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi. İnsanlığa ve hukuka karşı bu kararı kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.                                                  

 

Mısır’da yüzlerce kişinin hayatına son verecek olan kararın birkaç ayda nasıl böyle yargılama sürecine sokulduğu, soru işaretleri olduğuna dikkat çeken Özmen, “Hukukun en temel prensiplerinden olan ‘savunma hakkının bile kullanılmasına izin verilmeyen birkaç oturum ardından, fütursuzca ve özensiz kararlar ortaya çıkmıştır. Her iki davada da bir kısmı tutuklu olan sanıkların göstermelik bile olsa savunma hakkı verilmemiştir”diye konuştu...                                   

 

Türkiye’de bir ağacın kesilmesi ya da Twitter’ın kapatılmasına gösterdiği sertlikte Mısır’daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen Batılı ülkeler, ikiyüzlü yaklaşımları ile yine sınıfta kaldığını belirten Özmen, “Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı, Mısır’da darbe olduğunda ses çıkarmadığı gibi, üstelik darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açmış, Müslümanlar söz konusu olduğunda demokratik değerlerin çiğneyebileceğini göstermiştir” ifadelerini kullandı.   



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı