BİR AÇILIŞ, İKİ TEMEL ATMA TÖRENİ

BİR AÇILIŞ, İKİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Bölgesi Osmanlı Mahallesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli H.Ali Karamercan İmam Hatip Orta Okulu’nun açılışı ile büyük ölçekli Kapalı Semt Pazaryeri ve Düğün Salonu’nun temel atma tören

Gerçekleştirilen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İncesi Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Eldem, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda bölge halkı ve çevre esnafı iştirak etti.

 

 

Toplam kapalı alanı 3.000 m2 olan ve iki katlı inşa edilen okulun 20 derslikli ve 4 laboratuarı, iki müzik sınıfı, öğretmen odası, kantin, wc gibi her türlü donanımın bulunduğunu belirten Başkan Memduh BüyükkılıçOkulun inşaatı belediyemiz imkanları ile yapıldı. Bahçe düzenlemesi ve spor salonu yapıldı. Bu okul bölge halkının isteği üzerine inşa edildi. Temeli atılacak olan pazaryeri ise artan nüfusa yetersiz kalan bölge için yeniden ve iki kat büyüklüğünde yani 4.650 m2 alanda 2.600 m2 kapalı alanı olan 400 esnaf kapasiteli olarak inşa edilecek. Semt pazaryerinin üstüne ise yine bölge halkının isteği üzerine 250 kişilik düğün salonu yapılacaktır. Semt pazaryeri haftanın bir günü Pazar yeri olarak hizmet verecek olup, diğer günler otopark, spor salonu, kurban kesim yeri gibi çok amaçlı hizmet verecektir. Sonuçta belediyemizce yine çok amaçlı ve büyük ölçekli bir semt pazar yeri daha inşa edilerek hizmete sunulacaktır“ dedi.

 

 

10 Ekim 2011 tarihinde temeli atılan okulun bu yıl eğitim ve öğretim döneminde hizmete açıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Pazaryeri ile düğün salonunun 2013 yılının Kasım ayında tamamlanarak hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

 

 

1995 yılında bu bölgenin düz, hozan bakımsız bir alan olduğunu, 1996 yılında ilk temellerin atıldığını bugün ise tüm alt yapısı olan, sosyal ve ticaret alanları ile 70 bin nüfusu barındıran bir metropol bölge olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu bölgede yapılacak her türlü yatırım ve hizmetin yanında olduklarını ve eğitime yapılan yatırımın çok önemli olduğu söyledi.

 

 

 

 

 

Kayseri eğitim kurumlarının hayırseverlerce yapılmasının örnek teşkil ettiğini belirten Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesinde Melikgazi Belediyesince yapımı tamamlanan

 

H.Ali Karamercan İmam Hatip Orta Okulu’ndan dolayı Başkan Memduh Büyükkılıç’ı kutladığını ancak bölge halkının açmış olduğu pankarta ayrıca bir de lise talebi bulunduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu talebin belediye başkanlarınca değerlendirileceğini ve İmam Hatip lisesinin en kısa sürede inşa edileceğini söyledi.

 

 

 

Melikgazi Belediyesince Karacaoğlu Mahallesinde 24 derslikli Melikgazi Belediyesi ilköğretim okulu ile Anbar bölgesinde anaokulu inşa edildiğini şimdi de şehir merkezinde yer alan ve otopark olarak kullanılacak alandaki okula karşılık bir okul yaparak eğitim yaptırımlarına bir yenisini eklediğini ifade eden Bakan Taner YıldızÖnümüzdeki hafta da İldem bölgesinde 34 derslikli bir okulun temelinin atılacağını öğrendim. Ayrıca öğretmenler odası yenilene çalışması, okulların bakım ve onarımı gibi çalışmalarını biliyorum. Bundan dolayı Başkan Memduh Büyükkılıç’ı tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Okulun açılışı sonrası Pazaryeri ile Düğün Salonu’nun temel atma törenleri gerçekleştirilerek, bölge halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuldu.

 

 

Melikgazi Belediyesinin temel atma, açılış ve törenlerin vazgeçilmez ikramı olan Aşure vatandaşlara Bakan Taner Yıldız ve Melikgazi Belediye Başkanı Mehmet Büyükkılıç tarafından ikram edildi. 3000 kişilik Aşure’ye vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu.

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı