BİR AÇILDI PİR AÇILDI

BİR AÇILDI PİR AÇILDI

Türkiye'nin en büyük Kültür ve Sanat Merkezleri'nden biri olan 1300 kişi kapasiteli Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi açılış etkinlikleri, Kayserililere unutamayacakları günler yaşattı.

6 gün boyunca Kayseri'de kültür sanat rüzgarı estiren etkinlikler, her yaştan ve her zevkten insana hitap ederken 6 etkinliliğe de Kayseri halkı büyük ilgi gösterdi. Bütün etkinliklerde salon tamamen dolarken içeriye giremeyenler için Büyükşehir Belediyesi tarafından fuayeye dev ekranlar kuruldu.
TRT AKŞAM SEFASI MEST ETTİ
Etkinliklerin startı 08 Mart Cuma günü TRT Akşam Sefası Programı sanatçılarının konseriyle verildi.
Salonu tamamen dolduran seyircilere keyifli bir akşam yaşatan ekip, Kayserilileri seslendirdiği şarkılarla coşturdu.
Ekip adına duygularını dile getiren sanatçı Alp Arslan, İstanbul'da bile nadir bulunan bir salonun Kayseri'ye kazandırıldığına dikkat çekerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.
ELBRUZ'DAN MUHTEŞEM GÖSTERİ
Açılış etkinliklerinin ikinci gününde Çerkes Halk Dansları Topluluğu Elburuz, sahne alarak muhteşem bir gösteriye imza attı.
Salonun tıklım tıklım dolduğu gecede Elburuz, birbirinden güzel dans ve müziklerle görsel bir şölen gerçekleştirdi.
KUTSİ HAYRANLARINI ÇOŞTURDU
Etkinliklerin üçüncü gününde sevilen sanatçı Kutsi, Kayserili hayranlarıyla buluştu.
Seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla kendisini dinlemeye gelenleri coşturan Kutsi, Kayseri'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını söyledi.
EROĞLU, TÜRKÜ DOLU BİR AKŞAM YAŞATTI
Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi, usta sanatçı Musa Eroğlu da Kültür Sanat Merkezi açılış etkinlilerinde sahne alan isimlerdendi.
Konserde usta sanatçı Eroğlu, en güzel türkülerini Kayserili hayranları için söylerken konsere katılanlar oldukça keyifli bir akşam yaşadı.
Konser esnasında bir konuşma yapan konuk sanatçı Musa Eroğlu salonu çok beğendiğini ifade ederek "Başkanımızın akşam geleceğini söylediler ama ben teşekkür etmeye gündüzden başladım. Kayseri'ye yakışır bir salon emeğe geçenlere, Sayın Başkana sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum" dedi.
AHMET ÖZHAN'LA TASAVVUF RÜZGARI ESTİ
Etkinlikler kapsamında Tasavvuf Musikisi'nin güçlü sesi, Ahmet Özhan da Kayserililerle buluştu.
Konserde sanatçıı Özhan, güzel sesi, güzel yorumu ve seçmiş olduğu eserlerle kendisini dinleyenleri mest etti.
Kültür Sanat Merkezi'ni çok beğendiğini ifade eden Özhan da "Ağzına kadar dolmuş salonda bir kişi kalkmadan bile konser izlendi. Buda Kayseri'nin bir özelliğidir" ifadelerini kullandı.
KAYSERİ SENFONİ DİNLEDİ
Kültür Sanat Merkezi açılış etkinliklerinin finalinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, sahne aldı.
Klasik batı müziğinin seçkin eserlerinin yanı sıra Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin önemli eserlerini de klasik tarzda yorumlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, büyük alkış aldı.
Kayseri'de gördükleri ilgiden oldukça memnun kalan ve Kayseri seyircisinin çok özel ve yetenekli bir seyirci olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müdürü Aycan Sancar ise "Görüp gezdiğimiz yerler arasında Kayseri'den çok etkilendik. Kayseri'de büyük bir atılım olduğunu gördük, bu da tabi ülkemiz için çok sevindirici bir şey. Belediyelerin istenildiği zaman her şeyin en iyisini yapabileceklerini Kayseri'de görmüş olduk. Burada bulunmaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.
"ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK"
Kültür Sanat Merkezi açılış etkinliklerini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 6 gün süren, her yaştan ve her zevkten insana hitap eden etkinliklere Kayseri halkının göstermiş olduğu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Açılışı yapılan Kültür Sanat Merkezi'nin Kayseri'de büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Altyapı ve üstyapı gibi şehrin temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kültür sanat hayatına renk katacak keyifli projelerin zamanı geldi. Kayseri hayata geçirilin önemli projelerle model şehir konumuna geldi. Ayrıca kültür sanat alanında da şehrin lokomotifi konumundayız. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklere halkımızın ilgisinin her geçen gün artması, bizi yeni etkinlikler yapmaya sevk ediyor. Her türlü ulusal ve uluslar arası etkinliklere evsahipliği yapabilecek kapasiteye sahip Kültür Sanat Merkezi'mizde ilerleyen günlerde yeni etkinlikler gerçekleştireceğiz ve birbirinden önemli sanatçıları ağırlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.




Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı