BİR MİLYAR DOLARLIK PROJE

BİR MİLYAR DOLARLIK PROJE

BAŞKAN ÇELİK, SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN HAZIRLANAN ÜÇ AYRI PROJEYİ TANITTI


Büyükşehir Belediyesi merkezi idarelerin altından kalkabileceği dev bir projeyi hayata geçirmek için proje çalışmalarını son aşamaya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Sahabiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlanan üç ayrı projenin lansmanını yaptı. Başkan Çelik yaklaşık 1 milyar dolarlık projeyi Sahabiye halkının rızası ve Kayseri halkının onayını alarak hayata geçireceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin Ocak ayı meclis toplantısı öncesinde Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinin lansmanını yaptı. Üç ayrı projenin tanıtımını ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve mensupları takip etti.
"ÜÇ KOLDAN ÇALIŞTIK"
Sözlerine Sahabiye Mahallesi´nin mevcut durumunu ve neden dönüşmesi gerektiğini anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, mahallenin yıpranmış, deprem yönetmeliğine uymayan, eski ve metruk yapılar nedeniyle güvenlik sorunları olan bir bölge olduğunu belirtti. 515 bin metrekare büyüklüğündeki Sahabiye´de 700 bina ve 5 bin 400 bağımsız bölümün bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, binaların yüzde 80´inin yıpranmış olduğunu dile getirdi. Mahallenin ulaşım, otopark, yeşil alan, sosyal donatı sorunlarının giderilmesi, bölgede bulunan 12 tarihi eserin korunması ve meydanla bütünleşmesi açısından Sahabiye´de dönüşümün gerekliliğinin tespit edildiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Bir yıl önce Büyükşehir Meclisimizde karar alındı. Bu karala birlikte üç koldan çalışmaya başladık. Bir taraftan bürokratik işlemleri, bir taraftan proje çalışmalarını, bir taraftan da saha çalışmalarını yaptık. Eş zamanlı çalıştık. Bakanlar Kurulu´ndan Sahabiye ile ilgili karar 22 Mayıs 2015´te çıktı ve 10 Temmuz 2015´te Resmi Gazete´de yayımlandı. İlgili kurumlarla yazışmalarımız devam ediyor. Bunlar sürerken 10 ayrı tasarım ofisi proje çalışmalarına başladı. Biten çalışmaları inceledik ve indirdik. Bu arada saha çalışmaları devam etti. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı´nı kurduk. Tek tek, ev ev, dükkan dükkan çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaya göre her taşınmazın bir puanı olacak ve bu puana göre dönüşüm sonrası istediği yerden ev ya da ofis alacak. Bu arada bölgeyle ilgili Hava Mania Kotlarının belirlenmesi için çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar bitince projede revizyon isteyeceğiz" dedi.
"HALKIN RIZASI, KAYSERİ´NİN ONAYI ALINACAK"
Sahabiye Projesi için bölgedeki yaklaşık 20 bin hak sahibi ile tek tek oturup anlaşma yapacaklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Biz herkesin rızasını almak istiyoruz" diye konuştu. Projenin kolay olmadığını, en fazla sabır, en fazla para ve en fazla mesaiyi isteyen bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, iki yıllık bir çalışma sonrası kazmanın vurulabileceğini ve şehrin geleceğine damga vuracak bir proje ortaya çıkacağını kaydetti.
Hangi projeyi tercih edeceklerine Kayseri halkının onayı ile karar vereceklerini belirten Başkan Mustafa Çelik, hangi tasarım ofisi tarafından yapıldığı belli olmayacak şekilde projelerin numaralandırıldıklarını ve halkımızın beğendiği projeye bu numara ile oy vereceğini söyledi. Şehirde yaşayanların şehrin en önemli projesine destek vermesinden mutlu olacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, projenin yaklaşık 1 milyar dolara mal olacağını kaydetti.
Başkan Mustafa Çelik, açıklamalarının ardından ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile birlikte projeleri inceledi. Daha sonra meclis üyeleri beğendikleri projeye oy vermeye başladı.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret