BİR İLK DAHA

BİR İLK DAHA

Vali Günaydın yapımı devam eden çocuk ilik nakli hastanesi için 5 Ağustos´ta hayırseverler ile gece düzenleyeceklerini söyledi

Vali Şehmus Günaydın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan vali Günaydın yapımı devam eden çocuk ilik nakli hastanesi için 5 Ağustos´ta hayırseverler ile gece düzenleyeceklerini söyledi.

Ziyarette vali Şehmus Günaydın´ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın da katıldı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Türkiye genelinde yerel ve yaygın yönetimlerin elbette eleştiren ve olumsuz yaklaşan medyaya bakışında her zaman sıkıntı olduğunu biliyoruz diyerek şöyle konuştu:

?Sansürün kaldırılmasının 111. Yılı idi aslında o mana da elbette bir gazeteci olarak sansüre karşıyız ama Abdülhamidhan´ın görev yaptığı dönemi ve coğrafyayı o gün ki batı ülkelerinin Osmanlı ülkelerinde ki hegomanyasını ve o gün ki medya yapılanmasını düşündüğümüz de birçok nokta da Abdülhamidhan´ın masum olduğunu da söylememiz lazım. Maalesef o gün ki batı algısıyla 1908´e baktığınız da 2. Meşrutiyet´in İlanına baktığımız da İstanbul´da yayınlanan gazetelerin %70´inin tamamen yabancı menşeili  olduğunu görüyoruz. Bir gazeteci ve cemiyet başkanı olarak sansürü savunacak değilim zaten sansürün tam olarak kalktığını söyleyemeyiz önce o sansürü bizler yapıyoruz.  Keşke ekonomik olarak da gazeteler, televizyonlar, medya kuruluşları çok daha özgür ve güçlü olsa. Başkan Altınkaya medya sektörünün ilan konusundaki sıkıntılarından bahsederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.?

Vali Şehmus Günaydın da basın bayramını kutlayarak şöyle konuştu:

?Gününüzü kutluyorum, tebrik ediyorum. Geldiğimiz günden beri ifade ediyorum, bizler hep beraber el ele verirsek birbirimize destek ve katkı verirsek bundan faydalanacak olan Kayseri´mizdir, ülkemizdir. Ülkemizin ve milletimizin bütün sıkıntılarını gidermek adına yapılan bütün çalışmalar önemlidir. İllerde de bizler maksimum verimde çalışabilmemiz için basına ihtiyacımız var. Bizlerin kamu olarak gidemediğimiz yerlerde ulaşamadığımız bölgelerde sizin tespitlerimiz önemlidir ve değerlidir. Geçen 15 Temmuz Hain darbe girişiminin 3. Yılı programında da ifade etmiştim.  Hain darbe gecesi basın mensubumuzun dikkati ve orda ki olayı anında bize bildirmesiyle hainlerin Ankara ve İstanbul´a gelmeleri engellendi. Burada basın mensubu arkadaşımızın bizlere çok çok büyük katkısı oldu. İşte hep bu örneği veriyorum. Basınımızın yapacağı katkı ülkemiz ve milletimiz için çok önemli noktalara gidebilir. Bazen küçük bir detay bile size o kadar büyük bir fayda sağlar ki bunun yararını biraz daha zaman geçtikten sonra anlayabiliriz. Bunun için basınımızı önemsiyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızı çok önemli görev yapan kişiler olarak görüyoruz. 8 aydır desteklerinizi gördüm. Bu desteğiniz ve katkınız için teşekkür ediyoruz.  Vali Günaydın ayrıca yapımı devam eden çocuk ilik nakli hastanesi için 5 Ağustos´ta hayırseverler ile gece düzenleyeceklerini söyleyerek, "Yeni bulacağımız sponsorlar ile bu hastaneyi en geç yılsonuna kadar açmak istiyoruz" dedi. Günaydın şöyle devam etti. Yıllardır Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi çok önemli hizmetler veriyor. Şuanda bizim Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültemiz sadece ilik nakli konusunda sertifikası olan tek hastanedir. Bu hem ülkemiz hem de ilimiz açısından çok önemlidir. Arkadaşlarımız bir araya gelmiş ve özellikle çocuk iliği nakli konusunda yeni bir hastane yapmak için temeli atılmış ve belli bir noktaya gelmiş. Bakanımız Mehmet Özhaseki´nin bu konuda ciddi girişimleri olmuş ve hastanenin tamamlanması içinde yine çalışmaları devam ediyor. Bizlerinde çalışması devam ediyor. Bizde 5 Ağustos gecesi artık bu işi kökünden çözelim diye bir gece yapıyoruz. Bu konuda sponsorlarımızı da bulduk. İnşallah yeni bulacağımız sponsorlarla da bu hastaneyi en geç yılsonuna kadar açalım istiyoruz. Bu bizim hedefimizdir. Bunu gerçekleştirmek bizim elimizdedir. O gece hayırseverlerimizin ve sponsorlarımızın katkılarıyla eğer bu birlikteliği sağlarsak sadece Kayseri´miz için değil, ülkemiz için son derece önemli bir başarıya imza atacağız. Çünkü yapılan bu hastanenin Avrupa´da bir benzeri yok. Aynı zamanda 40 yataklı olacak bu hastanenin muadili sadece Amerika´da var diyorlar. Enerjimizi bu işlerde harcarsak kazanan hem ilimiz hem de ülkemiz olacak"

Konuşmaların ardından Başkan Veli Altınkaya, Vali Günaydın´a Kayseri´de çıkan ilk gazeteyi hediye etti. Ziyarette ayrıca günün anısına pasta kesildi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor