BİNİCİLİK VE OKÇULUK TESİSİ MUHTEŞEM TÖRENLE AÇILDI

BİNİCİLİK VE OKÇULUK TESİSİ MUHTEŞEM TÖRENLE AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto işbirliğiyle yapımı tamamlanan Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın onur konuğu olarak iştirak ettiği; Türkiye Şampiyonası ve değişik etkinliklerin yer aldığı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

Anadolu Harikalar Diyarı, Bilim Merkezi yanında gerçekleşen Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi Açılış Töreni’ne Vali Şehmus Günaydın, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile sporcular ve çok sayıda ilimiz sakini katıldı.

Festival tadında, 7’den 70’e vatandaşların keyif dolu anlara şahitlik ettiği açılış töreni, Açık Hava Takımlar Türkiye Şampiyonası ile başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, çaldığı mehter marşları ile törene katılanlardan büyük ilgi görürken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışmacılar da okçuluk kültürü ve mirasına sahip çıkarak yeni nesillere aktarmak için giydikleri Selçuklu ve Osmanlı döneminde kullanılan kıyafetler ile renkli görüntüler sergilerdiler.

Açılış töreninde Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz’ün kısa selamlama konuşmasının ardın kürsüye davet edilen Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Türkiye’de geleneksel sporların ihyası, gelişmesi için özellikle geçtiğimiz beş sene içerisinde çok güzel gelişmeler kaydedildiğinin altını çizerek şunları kaydetti. “Bugün bu tesisin var olması, bu tesisin içerisinde bu turnuvaların yapılması da artık tesisleşme tarafında da adımların geldiğini gösteriyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza da buna ön ayak olduğu için, yine Spor Toto’muza desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hakikaten biz zaten geleneksel sporları anlatırken, geleneksel sporların aile için dönüştürücü olduğunu söylüyoruz, anlatıyoruz. Yani diğer sporlarda belki ailece katılma, ailece gidip gelme sınırlı iken, biz geleneksel sporlara da bakın burada kemankeş hanım kucağında bebeğiyle, yanında eşiyle birlikte gelmiş. Geleneksel sporlarda böylesi görülmeyen bir özellik var. Ve gerçekten 7’den 70’e ifadesini hak eden sporlar. Hem de ne yapıyor müziklerinden tutun, kıyafetlerine kadar bir kültür ihyası hareketinin de bir parçası. Onun için bu işin önemine vâkıf olan bunun önemini idrak eden insanlar hemen sahip çıkıyorlar. İşte bugün buradaki tablo da bunun adeta bir göstergesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’da Spor Toto işbirliğiyle yapımı tamamlanan şehrimizi olimpik okçuluk ile atçılığın merkezi haline getirecek olan tesisin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu “Geçen hafta burada başladığımız İstikbal Yarı Maratonu diye yarışma düzenledik, dolayısıyla Kayseri’miz sporun da merkezi olma yolunda mesafe almaya devam ediyor. Tema parkımızın yanı başında bu tesislerimizi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Tema parkımıza yok yok. Sukayparkından Bilim Merkezi’ne, sportif merkezlerden 1000’e yakın hobi bahçesine ve lunapark eğlence merkezine kadar Allah’a şükür her şey var.”

Ak Parti Kayseri milletvekili Milletvekili Taner Yıldız ise konuşmasında tesisin sadece Kayseri’ye değil, bölgeye ve ülkeye hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi dualar eşliğinde protokol tarafından kurdele kesilerek ilimiz sakinlerinin hizmetine açıldı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"