BİNA MAKETLERİ TAM NOT ALDI

BİNA MAKETLERİ TAM NOT ALDI

ABD Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü, Öğrenci Liderlik Konseyi tarafından organize edilen depreme dayanıklı bina tasarımı yarışması testlerinin benzeri, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen uygulamada İnşaat Mühendisliği Bölümünün Özel Konular dersi kapsamında belirlenen kurallara göre tasarlanıp, balsa ağacı çıtalarından ve levhalarından imal edilen ölçekli bina maketleri, sarsma masası testlerine tabi tutularak deprem performansları ölçüldü. Maketlerin hissedilen sarsıntı ve yapısal hasar seviyesi kontrol edildi. Buna göre, Özel Konular dersi kapsamında test edilen bina maketlerinin tamamı verilen depremleri hasarsız atlattı.

NNYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Bozer ve Yrd. Doç. Şaban Suat Özsarıyıldız nezaretinde gerçekleştirilen uygulamayla ilgili bir açıklama yapan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, “Kurgusu itibariyle hesap-tasarım, planlama, yapım, sunum ve fiziki test aşamalarının yer aldığı deprem testleri, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde okuyan genç inşaat mühendisi adaylarının bir ekibin üyesi olarak çalışma becerilerini geliştirici, son derece eğitici ve öğretici bir etkinliktir. İnşaat mühendisi adayı öğrencilerimizin bu tür uygulamaya dönük çalışmalarla daha iyi yetişmelerini sağlıyoruz. Öğrencilerimizin maket bina tasarımlarının deprem testlerini hasarsız atlatması bizim için memnuniyet verici olmuştur” dedi.



Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti