BİLİNMEYEN YÖNLERİNİ ANLATTI…

BİLİNMEYEN YÖNLERİNİ ANLATTI…

Vali Bilici iftar sohbetlerine konuk oldu. Ramazanla birlikte start veren ve İpek SARAY AVM’de canlı çekilerek Kaytv- Erciyes -Tv ortak yayını ile izleyiciye ulaşan ‘ İftar Sohbetleri’ programına konuk olan Vali Mevlüt Bilici Veli

Sohbet sonunda  Vali Bilci’nin bürokrat kişiliğinin yanında çok iyi bir ressam olduğu ortaya çıktı.

 

Ramazan süresince İpek Saray AVM’den  canlı olarak yayınlanacak olan ‘İftar Sohbetleri’programına  Kayseri Valisi Mevlüt Bilici konuk oldu. Kaytv Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya ve Erciyes Tv yayın yönetmeni Yusuf Yerli’nin  sorularını  yanıtlayan  Vali Bilici bürokrat kişiliğinin yanı sıra sanata olan eğilimlerini anlattı. Vali Bilci “Ben şiiri çok severim. Şiir yazmayı hiç denemedim ama okumayı çok severim. Çok şiir kitabı okudum. Bazılarını da çok sevdiğim için çok okumuşumdur ve bundan dolayı ezberlemişimdir. Canım sıkıldıkça şiir okurum.”diye konuştu.

 

Musikiye olan ilgisinin sorulmasının ardından keşke bir ensturman çalabilsem diyen Vali Bilici bu durumun içinde bir ukde  olarak kaldığını belirtti.. Bilici sözlerini şöyle sürdürdü. “ Keşke dediğiniz gibi bir bağlama çalabilsem. Ama müzik konusunda yeteneksiz olduğumu düşünüyorum. Fakat rahmetli abim benim tam tersime çok yetenekliydi. Bir melodiyi bir kere duyması yeterli oluyor ve o melodiyi kendisi çıkarıyordu”.  Vali Mevlüt Bilici  sözlerinin devamında kendisinin de resme kabiliyeti olduğunu belirterek şunları söyledi.  “ Ben resim konusunda yetenekliyim. Lisede yağlı boya sergim olmuştu. Şimdi indirdiler mi bilmiyorum ama Bursa Erkek Lisesinde benim tablolarım vardı. Üniversitede  devam etme şansım olmadı. Şöyle anlatayım : bir arkadaşın kara kalem fotoğrafını çizdiğim oluyor. Ona benzer şeyler. Bazen çocukların resim sergilerine gittiğimde ister istemez refleks dışı söylüyorsunuz bazen de açıkça söylemeyip içinizden geçiriyorsunuz.  O zaman alınabilirler diye içinizden söylemek daha doğrun oluyor.”

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"