BİLİM KURULU ÜYESİ ÇELİK:

BİLİM KURULU ÜYESİ ÇELİK:

TEDBİRLERİ DEVAM ETTİRMELİYİZ

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik yazın gelmesiyle birlikte virüsün bitmediğini; korona virüsle mücadelenin 2022 yılına kadar devam edeceğini ön gördüklerini belirterek, vatandaşların kendini karantinaya alarak sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına mutlaka uymaları gerektiği uyarısında bulundu.

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik KTO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada; yazın gelmesiyle virüsün bitmediğini belirterek vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 Bilim Kurulu Üyesi İlhami Çelik vakaların mart ve nisan aylarına göre azaldığını ancak yine de insanların kendi tedbirlerini uygulamaya devam ettirmeleri gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti. “Kayseri’deki durum şöyle. Gerçekten de belirli bir baz da gidiyor. Vakalarımız Mart ve Nisan ayına göre çok daha az. Ancak yine de genç yaşta 50-52 yaşında insanları kaybediyoruz bu durumda. Çünkü altta yatan hastalıklar var. Kronik bronşiti var, hipertansiyonu var. Vefat eden birin de aşırı kilolu olmak mesela. Pandeminin bitmesiyle ilgili önümüzde kanıta dair bir şey yok, yani bu devam edecek gözüküyor. Benim ilk baştaki ön görüm yazın bunun azalacağı şeklindeydi. Azaldı mı bana göre evet. Şu anda o kısıtlamaları, karantina dönemini kaldırmasaydık vakalar şu an belki de sıfırlanacaktı. Ama toplum dinamik bir toplum. Sizin yaşamanız ve çalışmanız gerekiyor. Yaşamak için üretmeniz gerekiyor. O yüzden de bunu sonsuza kadar devam ettiremezsiniz. Kişinin oto kontrolü, kendini karantinaya alması gerekiyor. Toplumu 1-2 yıl hapsedemezsiniz. Dolayısıyla bu toplumun mutlaka dışarı çıkması gerekiyor. Çalışması, üretmesi, okuması, eğitimini yapması hastaneye gitmesi gerekiyor.  2025’e kadar devam edebilir mi? Evet. Yani etkin bir aşı etkin bir ilaç bulunmaz ise olabilir. Sürü bağışıklığı için ülkemizde %50 ile %70 insanın hastalığı geçirmesi ve bunlardan en az %5’inin ölmesi gerekiyor. Bu Türkiye için 3-5 milyon insanın ölmesi anlamına gelmektedir. Aşı çalışmaları devam ediyor. “



Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı: