BİGG PROGRAMI İÇİN İMZALAR ATILDI

BİGG PROGRAMI İÇİN İMZALAR ATILDI

ERÜ UYGULAYICI KURULUŞ OLDU

TÜBİTAK´IN kısaca BİGG olarak isimlendirilen Bireysel Genç Girişim Programı için imzalar atılarak resmen start verildi. İlimizin en büyük devlet üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi program kapsamında ön başvuruları kabul eden uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazandı.
Programının ve seçilen uygulayıcı kuruluşların girişimci adaylarına tanıtımı etkinliklerini de içeren ?Uygulayıcı Kuruluş İmza Töreni?, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık´ın katılımlarıyla TÜBİTAK başkanlık binasında gerçekleştirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik´in de iştirak ederek bir konuşma yaptığı toplantıda kürsüye gelen isimlerden biri olan Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır´da değerlendirmesinde tarih ile günümüz arasında bir kıyaslama yaparak bilim ve teknolojideki gelişmelerin önemine vurgu yaparak ?Tarih 1974, Türkiye Kıbrıs Barış Harekatı´nı yaparken uçağının lastiğini bile dışarıdan getirmek zorundaydı. Bugün belki şu saatlerde sınır ötesine operasyon yapan Türk jetleri, kendi insansız hava araçlarımızla keşif yapıp nokta atışları yapıyor, kendi füzelerini ve silahlarını kullanıyor. Merhum Necip Fazıl´ın dediği gibi şimdi icraat zamanı, Türkiye artık bunu gerçekleştiren bir ülke. TÜBİTAK buna öncülük yapıyor. Türk gençliği her zaman buna hasretle bakmıştır. Ben TÜBİTAK´a, Sayın Bakan´a ve Türkiye´nin bu yolda ufkunu açan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.? İfadesini kullandı?
Konuşmalarının ardından uygulayıcı kuruluşlarla imza töreni geçilen etkinlikte uygulayıcı kuruluşları temsilen törene iştirak eden yetkililer anlaşmaya imza koydu? Erciyes Tekno Park adına Vekil Rektör Hamza Çakır´ın imza koyduğu anlaşmada imzası bulunan diğer kuruluşlar ise şöyle sıralandı? Anadolu Üniversitesi TTO, Bilkent Cyberpark, Ankara Teknokent, Dokuz Eylül-Depark, Fırat TTO, Hacettepe TTM, BİGG SEA- İde-EGE ADANA, ÜSAM INOVENT, İTÜ ÇEKİRDEK, Teknopark İzmir, Karadeniz Teknik TTO, Konya Teknokent, ODTÜ Teknokent, Özyeğin TTO, TOBB ETÜ TTO, Türk Ekonomi Bankası ve Uludağ Üniversitesi?.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye