BEYAZ EŞYALAR A SINIFI OLACAK

BEYAZ EŞYALAR A SINIFI OLACAK

Yüksek Denetleme Kurulu'nun bu yılın Şubat ayında kabul ettiği Enerji Verimliliği Strateji Belgesi uyarınca 1 Temmuz'dan itibaren A sınıfının altındaki buzdolaplarının satışı ve ithalatı yasaklanacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan bir bey

A sınıfı beyaz eşyalarının tüketimi ile enerji verimliliğine katkı sağlanacağını dile getiren bir beyaz eşya firmasının Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Demir, “Sadece buzdolabında değil a'dan z'ye bütün beyaz eşyalarda çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi gibi kullanılan makinelerde A+, A plus ürünlerine geçişiyle ilgili hem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın hem Başbakanımızın çalışmaları var. Başbakanımız Türkiye'de bulunan beyaz eşya üreticilerine ve bayiliklerine ulusal markaların distribütörlerine orada toplayarak bu ürünlerin geçişiyle ilgili olarak tüketicilere, bu ürünün daha uygun satılmasıyla ilgili olarak bir talepte bulunmuştu”. şeklinde konuştu.
2013 yılında firmaların sunacağı kampanyalarla evlerde A sınıfı beyaz eşyaların yerini alacağını söyleyen Demir, “Biz perakendeciler, karlarımızı minimize ederek sırf tüketiciye bu ürünlerin ulaşması için gayret sarf etmekteyiz. Sebebi de A+ ürünlerin enerji sağlayan ürünlerin ciddi bir ekonomiye katkı sağlaması. Önümüzdeki yıl evlerde A sınıfı beyaz eşyalar olacak.” ifadelerini kullandı.
Demir, A sınıfı beyaz eşyaların kullanılmaya başlanmasıyla bir yılda iki Keban Barajı’nın yapılabileceğini belirterek, “Enerji verimliliği olmayan buzdolaplarının tamamen değişimi ve A+ ürünlere geçimi Türkiye'nin bir yılda iki tane Keban Barajı yapacak katkı sağlıyor. Sırf buzdolabındaki enerji verimliliğinden tasarrufla iki tane Keban Barajı yapabiliyoruz. Amacımız tüm tüketicilerin evinde bulunan ürünleri verimli hale getirmektir. Önümüzdeki yıllarda artık enerji verimliliği olmayan ürünler satılmayacak.” diye konuştu.
İlköğretim ve lisede okuyan öğrencilere enerji verimliliği konusunda bilgiler vereceklerini ifade eden Demir, “Bu organizasyonun sorumluluğunu alabileceğimize dair bir yazı yazmıştık ve anında onaylandığı cevabını aldık. Amacımız bütün öğrencilere enerji verimliliğiyle ilgili olarak bilgi ulaştırmaktır. Biz enerji verimliliği denince sadece lambaları kapatmayı anlıyoruz. Ancak Avrupa bu konuda çok ilerde. Bugün aynı nüfusa sahip olduğumuz Avrupa ülkelerinin 10 katı enerji tüketiyoruz. Bilinçlendirme konusunda da bir katkımız olursa ne mutlu bize. Bunun da Türkiye'de bir ilk olduğunu gururla söyleyebilirim.” ifadelerinde bulundu.

 



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı