BEŞ YILDIZLI İFTARLARA GİTMEYECEĞİM

BEŞ YILDIZLI  İFTARLARA  GİTMEYECEĞİM

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 'Kayseri'deki Geleneksel Anadolu Evleri' projesi hakkında basın mensuplarına görsel brifing verdi.

Özhaseki projenin İspanya'da yapılan Avrupa Birliği'nin Kültürel Miras Ödülleri'nde ödül aldığını duyurdu. Başkan Özhaseki düzenlenen  görsel  brifingde basın mensuplarının sorularını cevaplarken bu yılda  beş yıldızlı iftarlara gitmeyeceğim diyerek  bu konudaki kararını bir kez daha  deklere etti.

Tavukçu Mahallesi'nde bulunan Kayseri evlerinin restore çalışmalarını yerinde gezen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, basın mensuplarına görsel brifing   yöntemi ile restore çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Tavukçu Mahallesi'nde bulunan ve restoresi tamamlanan bir hamamda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özhaseki, projenin amacının Kayseri'nin eski tarihini canlandırmak olduğunu belirtti.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte  genç kuşakların  Kayserililerin 60 yıl önce nasıl yaşadıklarını öğreneceklerini belirten Özhaseki, "Yapmak istediğimiz, büyüklerimizin hangi ortamda yaşadıklarını görmektir. O zamanlarda nasıl bir mahalle kültürü vardır bunu öğrenmek istiyoruz. O kültürü yaşatmaya çalışıyoruz ve ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz." dedi.

Başkan  Özhaseki, "Bu mahalledeki evlerin korunması, kurtulması icap etmektedir. Evlerin restorasyon işine başladık. Eski bir Kayseri Mahallesini yaşatmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Projenin İspanya'da yapılan Avrupa Birliği'nin Kültürel Miras Ödülleri'nde ödül aldığını dile getiren Haseki, "Projemizi yurt dışında yapılan yarışmalara gönderdik. Yurt içinde bir takım ödüller kazandık. Yurt dışında İspanya Kralı'nın katıldığı ödül töreninde bize, özel onur ödülü verildi." Duyurusunda bulundu.

Başkan Özhaseki  basın mensuplarının sorularını cevaplarken bu da  yıl beş yıldızlı iftar yemeklerine katılmayacağını belirterek şöyle devam etti.

Haseki daha sonra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve proje çalışanları ile birlikte mahalleyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Tavukçu Mahallesi'nde bulunan Kayseri evlerinin restore çalışmalarını yerinde gezen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, basın mensuplarına görsel brifing vererek restore çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tavukçu Mahallesi'nde bulunan ve restoresi tamamlanan bir hamamda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özhaseki, projenin amacının Kayseri'nin eski tarihini canlandırmak olduğunu belirtti.

Projeyle birlikte Kayserililerin 60 yıl önce nasıl yaşadıklarını öğreneceklerini belirten Özhaseki, Yapmak istediğimiz, büyüklerimizin hangi ortamda yaşadıklarını görmektir. O zamanlarda nasıl bir mahalle kültürü vardır bunu öğrenmek istiyoruz. O kültürü yaşatmaya çalışıyoruz ve ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz.” dedi.
Özhaseki, Bu mahalledeki evlerin korunması, kurtulması icap etmektedir. Evlerin restorasyon işine başladık. Eski bir Kayseri Mahallesini yaşatmak zorundayız.” şeklinde konuştu.
Projenin İspanya'da yapılan Avrupa Birliği'nin Kültürel Miras Ödülleri'nde ödül aldığını dile getiren Haseki, Projemizi yurt dışında yapılan yarışmalara gönderdik. Yurt içinde bir takım ödüller kazandık. Yurt dışında İspanya Kralı'nın katıldığı ödül töreninde bize, özel onur ödülü verildi.” diye konuştu.
Haseki daha sonra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve proje çalışanları ile birlikte mahalleyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı