BENLİ’DEN MEDYA GURUBUMUZA TAZİYE VE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BENLİ’DEN MEDYA GURUBUMUZA TAZİYE VE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DOÇ.DR. BENLİ: “HASTANELERİMİZDEKİ DOLULUK ORANI %95’E ULAŞTI”

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli medya gurubumuza taziye ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette ilimizdeki salgın hastalıkla mücadele, pandemi süreci ve aşı çalışmaları ile ilgili olarak haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Benli ilimizdeki kamun hastanelerindeki Koronavirüs vaka sayısının hızla artmaya devam ettiğine dikkat çekerek “Hastanelerde şuan doluluk oranımız %95’in üzerinde sürekli yeni yatak açıyoruz yeni yerler oluşturuyoruz. Eğer bu dönemde hareketliliğimizi kısıtlayıp, bu dönemi pozitif değerlendirebilirsek mücadelede başarı kaydedebiliriz” ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli medya gurubumuza taziye ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kay-Grup’un yeni Genel Yayın Yönetmeni Sami Dayangaç tarafından ağırlanan İl Müdürü Benli geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eski Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya için başsağlığı temennisinde bulunup Yeni Yayın Yönetmeni Dayangaç’ı da tebrik edip, başarılar diledi.

Ziyarette ilimizdeki salgın hastalıkla mücadele, pandemi süreci ve aşı çalışmaları ile ilgili olarak haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Benli ilimizdeki kamun hastanelerindeki Koronavirüs vaka sayısının hızla artmaya devam ettiğine dikkat çekerek “Hastanelerde şuan doluluk oranımız %95’in üzerinde sürekli yeni yatak açıyoruz yeni yerler oluşturuyoruz. Eğer bu dönemde hareketliliğimizi kısıtlayıp, bu dönemi pozitif değerlendirebilirsek mücadelede başarı kaydedebiliriz” ifadesini kullanıp şunları kaydetti. “Yaklaşık 5 haftadır sürekli artan bir durumdayız. Bur artış en son 50’lilerden başladı 504’e kadar devam etti. Bunu ifade edebilmek için nedememiz gerekiyordu bilmiyorum, ama her türlü şeyi aktarmaya çalıştık. Israrla işimiz olmadıkça dışarı çıkmayalım, Pandemi’de yer yer rahatlama ve daralma kısıtlama şeklinde gidiyor. Şuan kısıtlama dönemindeyiz. Yani bu kısıtlama bir önceki rahatlama döneminde ki durumları bahane ederek bir önceki rahatlama durumlarını içselleştirerek devam etmememiz gerekiyor. Çünkü biz bu kısıtlamaların hastaneye yansımasını görüyoruz ve önümüzde ki günlerde zorlanacağımızı da tahmin ediyoruz. Hastanelerde şuan doluluk oranımız %95’in üzerinde, sürekli yeni yatak açıyoruz yeni yerler oluşturuyoruz. Pandemi yatağını artırdığınız zaman normal hasta yatağını azaltıyorsunuz. Eğer hareketliliğimizi kısıtlayabilir, bu dönemi pozitif değerlendire bilirsek gitme ve gelmeleri azaltırsak iftarlarımızı evimizde açarsak, gittiğimiz yerlerde de mesafeyi korursak bu zorlu mücadelede başarı kaydedebiliriz.”.

İl Müdürü Benli sözlerinin devamında kısıtlama tedbirlerinin amaca hizmet edip etmediğine dair yaptığı konusunda ise şöyle konuştu “Biz alınmış olan tedbirin etkisini sahada 10 gün sonra hissedebiliyoruz ve bu 10 gün sonrasında hastane yatışları ve yoğun bakım yatışlarını görebiliyoruz. Burada alınmış olan tedbirlerde insanlarımızın uyması çok daha önemli hafta sonu sahadaydık gezdik parkları gördük hem mahalleleri gördük. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan 200 binden fazla insan ben muafım diyerek yola çıkmanın bir anlamı yok işe mi gidiyor? Hayır. Ciddi manada bu şekilde bir yaklaşım var. Bir yakınımız hastaneye düştüğü zaman o kişinin hayatına mal olacak bir iş yapıyoruz. Kendisi taşıyıcı bilmiyor hafta sonu ilçeye gidiyor annesini babasını görüyor geliyor kendi burada hastalığı geçiriyor rahatça 2 gün sonra bir bakıyoruz annesini ve babasını hastaneye kaldırıyoruz. Hafta sonları çocuklarımızı dışarıya bırakıyoruz bunların olmaması gerekiyor süper taşıyıcı çocuklarımız Kayseri için şuan kritik seviyenin üzerinde gidiyoruz bu böyle devam ederse bunu taşıyacak elbette her türlü önlemi alacağız ama taşıma kapasitemizde zorlanacağız”.



'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti