BENLİ’DEN AFAD’A TEŞEKKÜR BELGESİ

BENLİ’DEN AFAD’A TEŞEKKÜR BELGESİ

15 BİN KİŞİ İLK VE ACİL YARDIM EĞİTİMİ ALDI

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "Kayseri'de 15 bin kişi ilk ve acil yardım eğitimi aldı"

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından AFAD personeline yönelik olarak verilen acil ve ilk yardım eğitiminin sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "Kayseri'de 15 bin kişiye ilk ve acil yardımı eğitimi verdik. Bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından AFAD personeline yönelik olarak verilen acil ve ilk yardım eğitiminin sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, “Daha önce İl Müftülüğü ile başladığımız ilk ve acil yardım eğitimine Milli Eğitim Müdürlüğü ile devam ettik. Şimdi ise AFAD personeline sertifikalarını vereceğiz. Eğitimlerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile devam edecek. Biz ilk ve acil yardım eğitimini çok önemsiyoruz. Çünkü acil sağlık hizmetlerinde standart üstü bir hizmet sunduğumuz ilimizde ortalama vakaya ulaşım süremiz 5.5 dakikadır. Bu süre içinde de ilk müdahaleyi ilk yardım bilen bir kişinin yapması bizim için çok önemli" dedi.

 Doç. Dr. Benli, "Trafik kazalarında yapılan araştırmalarda görülmüştür ki, trafik kazası esnasında ilk andaki ölümlerde daha çok subakut dediğimiz kaza anından itibaren ilk yarım saat içinde ölümler ve sakat kalmalar çok daha fazla oluyor. Bilinçsiz müdahaleler trafik kazalarında insanların bundan sonraki hayatlarını daha zor bir şekilde geçirmesine neden olabiliyor. Doğru müdahale ise o kişiyi hayata döndürmekte. O nedenle olay yerinde işi bilen birinin bulunması bizim de işimizi kolaylaştırıyor. Travma esnasında, boyun çatlamalarında yanlış bir hareket insanı felce götürüyor. Doğru bir uygulama kazazedenin hayatını hiçbir şey olmamış gibi devam etmesini sağlıyor. Bu kadar önemli bir konunun bilen bir kişi tarafından uygulanması bizim için elzem. Şu anda ilimizde ilk yardım eğitimi almış 15 bin kişi var. Bunu 50 bine çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.

 AFAD İl Müdürü Osman Atsız ise, “Bildiğiniz gibi bizim de eğitimlerimiz devam ediyor. Okullarda devamlı eğitimdeyiz. Eğitimlerimizin bu ayki konusu da ilk yardımdı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Yönetim Başkanlığımız son bir yıllık periyotta her ay bir konu belirliyor ve ona göre eğitimlerimizi veriyoruz. Bizim arkadaşlarımız daha önce de ilk yardım eğitimi aldılar ancak bu eğitimlerin yenilenmesi çok önemli. Ayrıca birçok görevlerde birlikte çalışıyoruz. Yaptığımız görevlerde insan hayatına dokunuyoruz. Bu vesile ile bu ilk yardım eğitimlerimizin vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan da, “UMKE tatbikatına katılan, Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde görev yapan arkadaşlarımız da mevcut. Bakanlığımızdan da onlara gelen teşekkür belgeleri var. İnşallah onları da takdim edeceğiz. AFAD ile olan iş birliğini sıkılaştırarak devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı