BENİM TARİHİM BENİM MEKANIM PROJESİ

BENİM TARİHİM BENİM MEKANIM PROJESİ

HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yürüttüğü ?Benim Tarihim Benim Mekanım Projesi´ kapsamında ilimizde bulunan öğrenciler tarih derslerini, Selçuklu Uygarlığı Müzesinde görmeye devam ediyor. Son olarak Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri, Gevher Nesibe Şifa Hatun Tıp Merkezinde sosyal bilgiler dersi işledi.
Benim Tarihim Benim Mekanım Projesi ilimizde başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Son olarak Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmet veren, Gevher Nesibe Şifa Hatun Tıp Merkezinde Sosyal Bilgiler dersini, hem tarihlerine dokunarak, yaşayarak öğrenme fırsatı buldu hem de hafızalarında o dönemin taze kalmasını sağladı.
Selçuklu Müzesi içerisinde bulunan hamamda anlatılan derste, Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nezihe Mezgitli 5. Sınıf öğrencilerine, Selçuklu Uygarlığı Müzesinin tarihini anlatarak başladı. Öğretmenlerini tarihi hamamda can kulağı ile dinleyen öğrenciler, Gevher Nesibe Şifa Hatun Tıp Merkezinin yapılış hikayesini de öğrenmiş oldular.
Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Uzun ise, böyle bir projenin hayata geçmesinde emeği olan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu´na teşekkür ettiğini ifade ederek şöyle konuştu; ?Hepimiz Kayseri´nin değişik yerlerinde yaşıyoruz ama Kayseri gerek Selçuklu, gerekse de Osmanlı tarihi bakımında oldukça zengin eser yoğunluğuna sahip. Bu nedenle okulumuz olarak burada bu güzel mekanı eski adıyla Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesinde Sosyal Bilgiler dersimizi öğretmenimizle beraber işledik. Geçmiş ile geleceğin arasında bir köprü kurması açısında tarihi mekanlar çok önemli. Okul sadece 4 duvar değil, ders yalnızca sınıfta işlenmiyor. Okul dışında tarihi mekanda görerek, dokunarak ders yapılabileceğini bu proje sayesinde daha da iyi öğrenmiş olduk. Tarih bizim tarihimiz, biz hem Selçukluyuz, hem Osmanlıyız, hem de Türkiye´yiz. Bu mekan da bizim.?
Selçuklu Uygarlığı Müzesi okullar tarafından yalnızca ders işlemek için ziyaret edilmiyor. Her yaş grubundan öğrenciler, öğretmenleri ile beraber müzeyi ziyaret edip, milattan önceye dayanan bu topraklardaki medeniyeti tanıma ve öğrenme fırsatı buluyor.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü