BELLONA SANDALYE VE YATAK FABRİKASI AÇTI

BELLONA SANDALYE VE YATAK FABRİKASI AÇTI

GÜLAL: HOLDİNGİMİZ AKTİF OLARAK YÜZDE 90 SEVİYESİNDE BÜYÜDÜ

TMSF yönetimindeki Erciyes Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Bellona-6 Sandalye ve Yatak Fabrikası törenle hizmete açıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki başya olmak üzere ilimiz protokolünün yoğun katılım gösterdiği açılışa ev sahipliği yapan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF kayyumluğundaki şirketlerin aktif büyüklüğünün 70 milyar lira seviyesine ulaştığını vurgulayarak "Öz kaynak büyüklüğü hemen hemen 30 milyar liraya yükseldi, an itibarıyla istihdam sayısı 40 bin 403 olarak gerçekleşti." İfadesini kullandı.

TMSF yönetimindeki Erciyes Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Bellona-6 Sandalye ve Yatak Fabrikası'nın açılış töreni 1. Organize Sanayi Bölgesi 16. Caddede konuşlu hizmet binasında gerçekleştirilen açılışa Vali Şehmus Günaydın, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Hülya Atçı Nergis, Mhp Milletvekili Baki ERSOY, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Anadolu Holding Ceo’su Alparslan Baki Ertekin, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları, Stk Temsilcileri ve Meslek Odaları Başkanları iştirak etti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal açılışta gerçekleştirdiği konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti ve iltisakı tespit edilen şahıslara ait bazı malların TMSF kayyumluğunda yönetilmesine karar verildiğini anımsatarak, kurumun 15 Temmuz'dan sonra eksen kayması yaşadığını vurgulayıp, TMSF'nin 38 ildeki 797 şirkette kayyumluğunu sürdürdüğünü hatırlatarak şunları kaydetti. "Bugün bu yapının aktif büyüklüğü 70 milyar lira seviyesine ulaştı, öz kaynak büyüklüğü hemen hemen 30 milyar liraya yükseldi, an itibarıyla istihdam sayısı 40 bin 403 olarak gerçekleşti. Biz devraldığımız andan itibaren 'Bu şirketler bize milletimizin emaneti, her biri milli servet, bu şirketlerde irtifa kaybı olmayacak, istihdam yaratmaya, katma değer üretmeye devam edecekler.' dedik. Biz basiretli tüccar anlayışla bu şirketleri 4,5 yıldır yönettik ve bunlar aktif olarak yüzde 60 seviyesinde büyüdüler. Bugün bizdeki yapının en büyüğü Erciyes Anadolu Holding. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 6 büyük grup şirketi olan, 9 farklı faaliyet alanında 30 şirketle faaliyet gösteren, 12 bin 697 çalışanı olan ve bünyesinde İstikbal, Bellona, Mondi, Hes Kablo gibi markalara sahip, yurt içinde ve dışında 2 bini aşkın geniş bayi ağı ve 140'tan fazla ülkeye ihracat kapasitesi bulunan devasa bir kurum."

Gülal, sözlerinin devamında Erciyes AnadoluHoldingin aktif büyüklüğünün 17 milyar lira seviyesini aştığına işaret ederek, "Gururla ifade edebiliyorum, devraldığımızdan bugüne kadar holdingimiz aktif olarak yüzde 90 seviyesinde büyüdü. 2020 büyümesi de hemen hemen yüzde 20'ye yakın gerçekleşti, Bu süreçte 13 milyar lirayı aşan ciro rakamına ulaştık. Bugün de TMSF kayyumluğu döneminde projekte edilen ve yatırımı gerçekleştirilen yepyeni bir tesisin açılışını yapıyoruz. Bugün açılışını yapacağımız Bellona-6 üretim tesisi, 50 bin metrekaresi kapalı alanda, toplam 75 bin metrekare alanda faaliyet gösterecek. 82 milyon lira tesis, 46 milyon lira makine tesisat yatırımıyla toplamda 128 milyon liralık yatırım bedeliyle projeyi gerçekleştirdik. 414 kişiye istihdam sağlayan tesis, tam kapasite çalışmaya başlayınca 600 kişiye ilave istihdam sağlayan fabrika haline gelecek. Yıllık 480 bin adet yatak ve 420 bin adet sandalye kapasitesine sahip. Halihazırda 20 milyon 500 bin lira, tam kapasiteye geçince aylık 40 milyon lira ciro üreten kuruluş haline gelecek. Biz bu şirketleri yönetirken yatırım ihtiyacı varsa yatırım yapmaktan zerre tereddüt göstermedik." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üç organize sanayi ve bir serbest bölge ile Kayseri'nin ekonomiye önemli katkı sağladığını dile getirdi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise TMSF yönetimindeki fabrikanın yüzde 90 büyüme kaydetmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yönetirken başarı elde etmek hiç kolay değil. Pandemi döneminde böyle bir tesisi açabilmek kolay değil." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ‘da Türkiye'nin sanayi ve endüstriyel büyümesine salgın döneminde devam ettiğini vurgulayarak, böyle bir dönemde bu açılışın istihdam açısından çok değerli olduğunun altını çizdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da Kayseri'nin 2020'de 2,6 milyar dolarlık ihracat sınırını aştığını ve ihracatta yeni hedeflerin ve ufukların var olduğunu gösterdiğini vurgulayarak "Eski bir ekonomi bakanı olarak diyorum ki artık ürünlerimizin marka değerini daha da üst seviyelere çıkarmamız gerekir, kilo başına 1-1,5 dolarlık ihracatla rekabet etmemiz o kadar mümkün değil. Özellikle mobilya sektöründe kilo başına ihracat rakamlarımızı daha üst seviyelere çıkarmamız lazım. Markamızı ağırlaştıracak yolları araştırmamız, bulmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Açılış törenine katılan bir diğer önemli isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, " Buralar veballi yerler. Doğru gayret edene bizim duamız var. Bulunduğumuz coğrafyamız çok önemli bir konumdadır. Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Güçsüz olursak yok olur gideriz. 18 yıllık iktidarımızda birçok şey yaşadık. İlk dönemlerinde Cumhuriyet mitingleri, Danıştay saldırısı, parti kapatma davaları, gezi olayları ve 15 Temmuz hareketi. Bütün bu zorluklara ve şeytan taşlamalara rağmen bu ülke iyiye gidiyor. Cumhurbaşkanımız her hafta temel atmaya ya da açılışa gidiyor. Pandemi döneminde de gördük ki sağlık alanında en başarılı ülke biziz" ifadelerini kullandı.

Vali Günaydın ise, “Ülkemizin güçlü bir ekonomiye sahip olması çok önemlidir. Bunun için de böyle yatırımlara ihtiyacımız var. Daha fazla üretim, istihdam ve ihracat için böylesine önemli tesisler ve yatırımlar hepimizi mutlu ediyor. Bunların sayısını artırmamız lazım. "diye konuştu.

Konuşmaların ardından fabrika hizmete açıldı, davetliler fabrikayı gezdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"