BELEDİYEYE AİT TESİS, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLDİ

BELEDİYEYE AİT TESİS, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bölgesinde yer alan ve uzun yıllar Jandarma Karakolu olarak hizmet veren, bölgenin Melikgazi’ye bağlanmasının ardından Zabıta Merkezi olarak kullanılan tek katlı 160 metrekare kapalı alanı bul

Atıl kapasitede bulunan tesislerin bölge halkının hizmetine sunulmak üzere kamu kuruluşlarına tahsis edildiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Mimarsinan eski belediye binasının İlköğretim Okulu, Hisarcık eski belediye binasının Polis Merkezi ve Sağlık Ocağı, Kıranardı eski belediye binası PTT Merkezi olarak hizmet vermektedir. Ayrıca Gecekondu Önleme Bölgesindeki Jandarma Binası ise Polis Merkezi olarak hizmet vermektedir. Görüldüğü gibi belediyeye ait tesisleri bölge halkının sağlık, emniyet ve eğitim hizmetlerine tahsis ederek bir bakıma bu görevleri yerine getiriyoruz. Şimdi de Mimarsinan Bölgesinde yer alan tesisimizi İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettik. Burada özellikle şehrin doğu bölgesinde 112 Acil Sağlık İstasyonu olarak hizmet verecek tesis bölgenin büyük bir eksikliğini de giderecektir. Bölge halkının acil sağlık hizmetinin yerine getirilmesinin yanında, sağlık ekiplerinin özellikle Sivas ve Malatya yollarında olabilecek trafik kazalarında olay yerine daha hızlı ulaşmalarında ve müdahale etmelerinde büyük faydası olacaktır” dedi.
Belediye olarak bölge halkının sağlık, eğitim, emniyet ve spor ihtiyaçlarından da direkt olarak sorumlu olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu neden ile bazen belediye tesislerini tahsis ederek, bsazen de hizmeti bizzat belediye imkanları ile yaparak ilgili kurumlara devredip vatandaşın hizmetine sunduklarını kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, tesisin İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilmesinden sonra Mimarsinan 112 Acil Sağlık İstasyonu olarak hizmete açılacağını kaydetti.

İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi