BELEDİYELER TEYAKKUZDA

BELEDİYELER TEYAKKUZDA

Adeta beyaz bir perde altında kalan ilimizde, ulaşımın aksamaması ve vatandaşın mağdur olmaması için Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi Belediye ekipleri caddelerde kar temizleme çalışmaları yaptılar.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve buzlanma ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Melikgazi merkezinde ekipler dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız çalışıyor. Melikgazi Belediyesi Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi Battalgazi, Erciyes caddelerinde greyder ile tuz serpme araçları bulundururken, vardiyalı tuzlama ekipleri de dün gece saatlerinden itibaren ana yollarda tuz serpme çalışmalarına aralıksız devam ettiriyor.

               

                Kar ile mücadele ekipleri özellikle belediye otobüs güzergâhları ile eğimli yolları sabah erken saatler de başlayan çalışmalar ile hem temizleme hem de buzlanmaya karşı tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

                Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ‘ Melikgazi ilçesinde kış şartlarında ulaşımın güvenli ve seri olması amacı ile Kasım ayında planlama yapıldı. Bölge planlama kapsamında çalışma programına hazırlandı. Belediyenin kamyon, greyder araçlarından hariç araç kiralama ile hizmetin daha seri ve verimli olması için çalışıyoruz. Daha önce organize ve koordine edilen ekipler vardiya usulü çalışmalarına başlamıştır. Özelikle ana cadde ve bulvarlar da, Battalgazi, Erciyes, Asım Köksal, Konaklar caddeleri, Gesi Yolu, Kıranardı Yolu, Turan, Subaşı yolları gibi eğimli yollarda tuzlama çalışmaları sık sık yapılmaktadır. ‘ dedi.
Kar yağışının yüksek kesimlerde daha yoğun olduğu, bugün ve yarın da devam edeceği hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıda da bulunmayı da ihmal etmedi ve özellikle kaldırım kenarlarına rastgele park edilen araçların kar temizleme çalışmalarına engel olduğunu sözlerine ekledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, sabah saatlerinde başlayıp aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle yaklaşık 150 km cadde ve sokakta kar temizliği yapıp buza karşı tuzladıklarını söyledi.

               

                10 greyder, 11 kepçe, 35 kamyon ile 320 personelden oluşan 4 karla mücadele ekibinin sabah erken saatlerden itibaren kesintisiz çalıştığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Kar yağışıyla birlikte 4 ekibimizle kritik noktalara, alt ve üst geçitle köprülere de anında müdahale ettik. Kocasinan Bölgesinde kar nedeniyle kapalı yolumuz yok” dedi.

                Başkan Bekir Yıldız, "Sabahın ilk saatlerinde yoğunlaşan kar yağışıyla Erkilet üstündeki bölgelerle yükseltili ulaşım noktalarına hemen müdahale ettik. Bu bölgelerde kar kalınlığı 25 santimetreye kadar ulaştı. Yaklaşık 150 km cadde ve sokağı kardan temizleyip, buzlama yaparak ulaşıma uygun hale getirdik. Yollarımız açık ve temiz. Hava tahminlerini takip ediyoruz. Yeni yağışlar için hazırlıklıyız. Bizim tedbirlerimize rağmen sürücülerimiz çok dikkatli ve tedbirli olmalı” şeklindeki uyarısıyla açıklamasını bitirdi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti