BEDELLİ ASKERLİĞE KARŞIYIZ

BEDELLİ ASKERLİĞE KARŞIYIZ

YAVUZ, “ FAKİR ASKERE GİDER, ZENGİN BEDEL VERİR”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, “Vatanını seven ve inanan insanlar olarak bedelli askerliğe karşıyız” dedi. “Şehit ve gazi sayısının arttığı ve terörle mücadelenin devam ettiği bu günlerde, Genel Kurmayın asker ihtiyacının olduğu bu günlerde bedelli askerliğin çıkmasına kesinlikle ve kesinlikle karşıyız” diyen Yavuz, Türkülerimize de yansımış olan “ Fakir Askere Gider, Zengin Bedel Verir” durumuna geldik” diye konuştu.

“Bedelli askerlikten gelen paranın, şehit ve gazi ailelerine verileceği yönünde haberler var, bu şehit aileleri ve gazilerin, onurlarını kıran ve inciten bir durumdur” diyen Yavuz, ” Ülkeye hizmet etmenin kan ve can vermenin bedeli parayla ölçülemez. Bir kesimin askerlik yapmamak için bunu aracı olarak kullanması da hiç hoş değildir” dedi.

Yavuz, “Türkülerimize de yansımış olan “ Fakir Askere Gider, Zengin Bedel Verir” durumuna geldik. Zengin olunca canın sağ olsun fakir olunca vatan sağ olsun der hale geldik” diye konuşarak, ”Bu tamamen mutlu azınlıkları memnun etmek için çıkarılan bir yasadır. Şu ana kadar şehitlerin içerisinde hiç zengin çocuğu yoktu ve olduğunu da tahmin etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Yavuz, ayrıca, “Terör olaylarının bu kadar arttığı bir dönemde milletvekilleri ve bürokratların askerlik çağına gelmiş çocukları var ki onları kurtarmak için böyle senaryoların yazıldığını düşünüyoruz. Bedelli askerliğin son zamanlarda durmadan gündeme getirilmesi son derece rahatsız edici bir durumdur. Bedelli askerlikten elde edilecek gelirin, şehit aileleri ve gazilere verileceği söylentilerine de inanmıyoruz. Çünkü şehit ailelerine ve gazilere yardım yapılacaksa, şehit aileleri ve gaziler gerçekten düşünülüyorsa, üç yıldan bu yana çıkartılması beklenen şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarında yapılması zorunlu olan iyileştirmeler bir an önce yapılmalıdır” dedi.

SESLİ KESİT        

Bedelli askerlik konusu ilk gündeme geldiğinden bu yana bundan elde edilecek gelirin şehit aileleri ve gazilere verileceği söylentilerinden dolayı rahatsızlık duyduklarını dile getiren Yavuz, “Şehit aileleri ve gaziler kullanılarak çıkartılacak bu yasa ve bedelli askerlikten elde edilecek gelirin nereye gittiğinin takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı