BAYRAMA SAYILI GÜNLER KALA HAREKETLİLİK ARTTI

BAYRAMA SAYILI GÜNLER KALA HAREKETLİLİK ARTTI

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KASAPLAR, SAHTE KASAPLARA İTİBAR EDİLMEMESİ GEREKTİĞİ GÖRÜŞÜNDE

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurulumu tamamlanan hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanırken, bıçakçılar satışın azlığından yakındı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, kurban kesiminde kullanılacak bıçakçılar tezgahtaki yerlerini aldı. Bıçakçılar, hareketliliğin yaşandığını ancak satışların olmadığını belirtti. Bıçaklarını biletmeye gelenlerin fazla olduğunu söyleyen bıçakçı esnafı bileme fiyatlarını 1,5, sıfır bıçakların fiyatının ise 5 liradan 80 lira aralığında olduğunu belirtti.

Kurban kesimi sırasında kaçan hayvanların etkisiz hale getirilmesi için kullanılan yıkmatiklerde de şu an için fazla satış olmadığını belirten esnaf, onların fiyatının ise 15 lira olduğunu kaydetti.

Sadece bayramda para kazanmak için kasaplık yapmaya çalışan sahte kasaplara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen kasap Şükrü Önge, "Vatandaşımız sahte kasaplara itibar etmemesi gerekiyor. Bir yandan para kazanayım derken insanlar kendilerini yaralıyor. İnsanlar, güvenli, belgeli olan kasaplara hayvanlarını kestirmesi gerekiyor" dedi.

Sokak aralarında kurulan kıyma makinelerinin sağlıksız olduğunu belirten Önge, "Sokak aralarına kurulan kıyma makineleri insan sağlığını tehdit ediyor. Bunların denetiminin bu yıl daha çok artırılmasını istiyoruz. Kurban Bayramı geldiğinde görevliler sadece kasapları denetliyor. Sokak aralarına kurulanlar da denetlenmesi veya onlara da ceza uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

Kurulumu tamamlanan hayvan pazarlarında da hareketlilik yaşanıyor. Besiciler, küçükbaş hayvanların 600 ile 800 arası satıldığını, büyükbaş hayvanların ise 3 bin 500 ile 8 bin arası satışı yapıldığını kaydetti.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”