BATIDA NEYE İMRENDİYSEM, ONU ŞEHRİMİZE TAŞIDIK

BATIDA NEYE İMRENDİYSEM, ONU ŞEHRİMİZE TAŞIDIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, parklarda sabah sporu yapan bayanlarla kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada Kayseri'nin altyapısı, stadyumu, raylı sistemi ve yeşil alanları ile batı standartlarında yaşam k

Anneler Günü münasebetiyle Erciyes Kardan Adam tesislerinde düzenlenen kahvaltıya Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'nin yanı sıra 24 ayrı parkta sabah sporu yapan yaklaşık 800 bayan katıldı.
Yoğun ilgi ve alkışlarla salona giren Başkan Özhaseki, program boyunca da ilgi odağı oldu ve isteyen herkesle hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Özhaseki ile görüşmek ve taleplerini iletmek isteyenlerin yanı sıra cep telefonları ile fotoğraf çekmek isteyen çok sayıda bayan da uzun kuyruklar oluşturdu.
Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, yaptığı açılış konuşmasında, 24 parkta düzenli olarak her sabah 2 bin kişiye spor yaptırıldığını ifade ederek, "Bunların yanı sıra yaz spor okulları kapsamında 22 branşta yaklaşık 15 bin öğrenciye eğitim verdik. Bu yaz dönemi için de çalışmalarımız sürüyor. Belediyeye ait spor ve fitness salonlarından da 3 bin 500 kişi yararlanıyor. Ayrıca engelliler, gaziler, sevgi evlerinde kalan çocuklar ile yaşlılarımız için salonlarımızın kapısını açtık ve ücretsiz olarak bu gruplara spor yaptırıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmaya tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başladı. Annelerin dünyanın en güzel varlıkları olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, ne yapılırsa yapılsın annelerin hakkının ödenmeyeceğine dikkat çekti.
Konuşmasında daha sonra belediye hizmetleri hakkında bilgiler de veren Başkan Özhaseki, belediye hizmetlerinin sabahtan akşama, doğumdan ölüme kadar devam ettiğini ifade ederek, "Uzun yıllar şehrin altyapısını tamamlamak için uğraştık. Ardından üst yapıdaki noksanlıkları giderdik. Daha sonra Erciyes gibi, raylı sistem gibi, stadyum gibi şehri geleceğe taşıyacak dev projeleri hayata geçirdik. Bir zamanlar köy diye bakılan, taşra diye bakılan bir şehirken, şimdi AB'nin başkenti Strasbourg'un, ABD'nin 17 milyon nüfuslu eyaleti Kuzey Karolina'nın 'Kardeş Şehir' olmak istediği 'Model Şehir' haline geldik. Bir zamanlar batıya yaptığım gezilerde görüp de imrendiğim ne varsa şimdi onların hepsi Kayseri'de var. 'Bizde de böyle güzel statlar olur mu?' diye imrenmiştim, şimdi en güzeli var. Toplu taşımada üç kez ödül almış raylı sistemimiz var. Pırıl pırıl parklarımız, sorunsuz altyapımız var. Şimdi yerli yabancı yüzlerce heyet Kayseri'ye gelip yaptıklarımızı incelemeye, işin sırrını öğrenmeye çalışıyor" diye konuştu.
Son olarak da çalışmaları devam eden hizmet ve yatırımlara değinen Başkan Özhaseki, kent estetiğine ve kültür-sanat alanına özel önem verdiklerini kaydederek, "Şimdi sıra keyifli projelere geldi. Kente estetik katacak, kentlinin sosyal-kültürel alandaki beklentilerini karşılayacak projeler geliştiriyoruz. Cumhuriyet Meydanı ve ona çıkan bulvarlardaki binaların yüzeylerindeki tabela kirliliğini kaldırıyoruz. Şehrin tarihi ve turistik eserlerinin kolayca gezilmesini sağlayacak Kültür Yolu'nu yapıyoruz. Selçuklu Müzesi, Kaleiçi Kültür Merkezi gibi turizme yönelik projelerimiz var. Bütün bunların yanı sıra da Anadolu Harikalar Diyarı'nı bu yaz içinde hizmete açıyoruz. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere her yaştan insana hitap edecek 10 ayrı aktivite alanının olduğu 700 bin m² büyüklüğündeki bu eğlence ve dinlence merkezini tamamlamak üzereyiz. Şehir olarak çok güzel bir gelişme trendi yakaladık, bunu inşallah hep birlikte sürdüreceğiz" dedi.
Programa katılan bayanlar da Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'ye çiçek verdikten sonra, hem kahvaltı organizasyonu için hem de çok nezih ve sağlıklı bir ortamda spor yapma imkanı sağladığı için teşekkürlerini ilettiler.


 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı